Reacția Ministerului de Externe de la Chișinău după ce un moldovean ar fi fost reținut de FSB-ul rusesc în Crimeea

Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău a venit cu prima reacție după ce în presă a apărut informații despre faptul că un moldovean ar fi fost reținut în Crimeea. Acesta este acuzat de Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei de spionaj în favoarea Ucrainei.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 22 august 2024, 20:16   312
Fab

„Misiunea diplomatică a Republicii Moldova la Moscova a transmis către MAE rus o notă cu solicitarea informației pe acest caz. Dacă se va confirma că este vorba despre un cetățean al Republicii Moldova, în conformitate cu legislația internațională reprezentanța noastră diplomatică îi va oferi toată asistenta consulară necesară”, a anunțat MAE,  citat  de  Realitatea.MD.

Precizăm că, presa rusă a scris că un moldovean ar fi fost reținut în Crimeea de Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei.  Acesta ar fi început să colaboreze cu serviciile speciale din țara vecină în aprilie 2024 și ar fi transmis Kievului informații despre locurile de amplasare ale tehnicii militare, punctele de infrastructură logistică sau de transport și rezultatele loviturilor ucrainene asupra regiunii.

Un francez baricadat într-o casă în Srpska, pe „ruta din Balcani” a migraţiei, ucis într-un schimb de focuri cu poliţia bosniacă după ce a strigat „Allah Akbar!”

Un francez în vârstă de 22 de ani, baricadat într-o casă, într-un sat din Bosnia, care a tras asupra unor locuitori şi poliţiei şi a strigat ”Allah Akbar!” (”Allah e mare!”), a fost ucis în august de forţe de poliţie bosniace, anunţă joi autorităţile locale, relatează AFP.

Nava ucraineană cu cereale lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră

Nava ucraineană lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră a transmis Gărzii de Coastă că la bord a avut loc o explozie şi a cerut schimbarea rutei de navigaţie către Constanţa pentru a evalua efectele. În momentul respectiv nava era în afara apelor teritoriale ale ţării noastre, la 55 de kilometri de localitatea Sf. Gheorghe. Comandantul navei nu a solicitat asistenţă României, iar autorităţile nu a fost necesar să intervină ppentru salvarea de vieţi.