(FOTO) Institutul Mamei și Copilului a fost dotat cu echipament modern

Institutul Mamei și Copilului a prmit astăzi, 1 octombrie, patru ultrasonografe (general, cardiac, transcranian, mamograf) și patru gastroscoape ghidate prin sistem video din partea Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA). Valoarea bunurilor este de 369.920 de dolari.

publicat de Veronica Ciortan
marți, 1 octombrie 2024, 16:41   6
IMG

„Această donație nu este doar un act de generozitate, ci și un angajament față de îmbunătățirea condițiilor de sănătate pentru mame și copii. Echipamentele de ultimă generație vor permite realizarea unor diagnostice mai precise și vor îmbunătăți calitatea actului medical, contribuind astfel la salvarea și îmbunătățirea vieților pacienților”, se arată în comunicatul emis de instituția medicală, scrie realitatea.md.


Amintim că în luna noiembrie 2022 a fost semnat un Acord de grant între Ministerul Sănătății și JICA în valoare de un miliard de yeni japonezi (8 milioane de dolari). Acordul reprezintă o parte semnificativă a Programului de consolidare a sistemului de sănătate, care vizează dotarea a cinci instituții medicale publice din Republica Moldova cu tehnologie medicală esențială.

IMG
IMG
IMG
IMG


Un simplu test de salivă ar putea determina cât de rapid îmbătrânești și care este riscul de deces în viitorul apropiat

Cei mai blazați dintre noi consideră că singurul lucru despre care pot afirma că sunt siguri că li se va întâmpla la un moment dat în viață e că vor muri... Unii au mers chiar mai departe, încercând să determine cu precizie vârsta biologică a unei persoane sau chiar riscul de deces pe care îl prezintă aceasta în perioada imediat următoare.

(VIDEO) Mai mulți tineri, interesați de alegerile din 2024

La alegerile din 20 octombrie curent, s-ar putea să avem parte de o surpriză și să vedem o mobilizare în rândul tinerilor la secțiile de votare. De această părere este analistul Alexandru Macuhin, care susține că observă un interes mai mare în rândul tinerilor față de aceste alegeri. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Teritoria Svobodî”, la RLIVE TV.