Ucraina aprobă drona bombardier „Văduva Neagră” de fabricație internă pentru uz militar

Vehiculul aerian fără pilot Black Widow de fabricație ucraineană a fost aprobat pentru uz militar, a declarat Ministerul Apărării pe 11 septembrie. Vestea vine în timp ce Kievul urmărește să intensifice producția internă de vehicule aeriene fără pilot, plănuind să producă cel puțin 1 milion de drone în 2024.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 11 septembrie 2024, 15:05   445
Ucr

Black Widow este o dronă la nivel tactic pe care piloții experimentați o pot folosi atât ziua, cât și noaptea.

Realizată într-un format de unică folosință, drona poate transporta o încărcătură explozivă grea. Prețul relativ scăzut al Black Widow îi permite să fie folosit ca dronă de atac la prima persoană ( FPV ), a spus ministerul .

Pe parcursul invaziei pe scară largă a Rusiei , Ucraina și Rusia au investit masiv în tehnologia dronelor , revoluționând modul în care sunt purtate războaie.

Pentru forțele ucrainene depășite numeric, dronele au fost una dintre armele cheie pentru a lovi navele de război rusești, bazele navale , rafinăriile de petrol și aerodromurile din teritoriile ocupate și în spatele liniilor Rusiei.

Cele mai recente inovații ale armatei ucrainene includ „drone-dragon” care plouă foc pe câmpul de luptă. O serie de rapoarte sugerează că dronele sunt echipate cu muniții de termită care sunt aruncate pe poziții rusești.

sursa: kyivindependent.com