Individ de 33 de ani condamnat pentru că și-a bătut părinții și a abuzat sexual o minoră

Un bărbat de 33 de ani a fost condamnat la șapte ani și trei luni după gratii, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru abuz sexual și violență în familie.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 20 august 2024, 14:58   250
judec

Inculpatul, în luna septembrie 2022, cunoscând că o minoră de 15 ani este exploatată sexual, a acceptat oferta de a utiliza serviciile sub forma unor acte sexuale prestate de aceasta. Acesta a închiriat un apartament într-un oraș din nordul țării, unde obținând acordul viciat al copilei, a abuzat-o sexual.

Într-un alt episod infracțional, acesta a aplicat violență împotriva părinților săi.

„Fiind sub influența drogurilor și dorind să își impună voința și controlul asupra victimelor cu care locuia, a inițiat un conflict pentru a-i forța să îi procure substanțe narcotice. În timpul conflictului, a manifestat un comportament agresiv, amenințându-i cu moartea și cu violență fizică, folosind limbaj necenzurat. Ulterior, a ieșit în curtea gospodăriei și a deteriorat automobilul tatălui său, lovindu-l cu picioarele”, transmite Procuratura Generală (PG).

Inculpatul a pledat nevinovat. Procurorii vor contesta sentința cu apel, solicitând instanței aplicarea unei pedepse mai aspre, deoarece o consideră prea blândă.

Primarul de Hînceşti, cercetat pentru acapararea frauduloasă a terenurilor publice. Etapa la care se află dosarul

Primarul de Hînceşti, Alexandru Botnari, este cercetat în cadrul unui dosar privind acapararea ilegală a terenurilor publice. Dosarul a fost pornit în noiembrie 2022, conform Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Actualmente, acuzatorii așteaptă rezultatele expertizei judiciare, pentru a stabili valoarea loturilor vizate şi a estima prejudiciul cauzat.