Un mercenar moldovean care lupta pentru Rusia în Lugansk va fi expulzat de Putin

Un bărbat originar din Republica Moldova, care lupta de partea Kremlinului în regiunea Lugansk din Ucraina, urmează să fie expulzat. Conform TASS, acesta a fost reținut de serviciul de migrație, în timp ce traversa frontiera Ucrainei cu Federația Rusă.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 16 septembrie 2024, 11:12   597
Mecenarr

Decizia a fost aprobată de judecătorii din regiunea Donețk, anexată de rusi. Potrivit sursei citate, anterior conaționalul s-ar fi eschivat de procedura deportării,  scrie  Realitatea.MD.

Pedeapsa mai implică și impunerea unei amenzi administrative în valoare de până la 5000 de ruble. Conform presei ruse, bărbatul s-a înscris într-un detașament de voluntari, pentru a participa la război. Deoarece se afla pe front, acesta nu ar fi reușit să își perfecteze actele și a fost reținut pe 12 septembrie, în regiunea Rostov. Bărbatul ar fi părăsit terenul de luptă pentru a-și reînnoi contractul de mercenar.

Redacția Realitatea a solicitat informații la subiect de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova. Funcționarii au comunicat că verifica informațiile apărute în presa rusă.