Maia Sandu, în fața delegațiilor din UE venite la Chișinău: „ Aderarea la UE este Planul Marshall al R. Moldova”

„Unde-i unul, nu-i putere. Unde-s mulți, puterea crește”. a declarat președintele Maia Sandu în timpul deschiderii oficiale a Platformei de Parteneriat pentru Moldova. Șeful statului le-a solicitat partenerilor de dezvoltare un sprijin „cât mai direct, flexibil și rapid”.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 17 septembrie 2024, 10:19   84
MS

„Înțeleg că mulți vă confruntați cu probleme economice, ca noi. Puteți considera acest sprijin nu drept asistență pentru Moldova, ci o acțiune pentru a contribui împreună la scopul nostru comun. Consolidarea R. Moldova este strâns legată de parcursul ei european. Aderarea la UE este Planul Marshall al R. Moldova. Nu vom reuși să depășim provocările, dacă asistența nu va fi mai rapidă, mai flexibilă”. a declarat Sandu.

Președintele R.Moldova le-a mai spus oficialilor veniți din diverse țări ale lumii că „nu mai avem luxul de a pierde timp, trebuie să acționăm decisiv”.

Despre importanța investițiilor a vorbit și premierul Dorin Recean. 

„Modernizarea infrastucturii rutiere va contribui la sporirea afacerilor, iar îmbunătățirea infrastructurii de aprovizionare cu apă va contribui la creșterea nivelului de viață în R. Moldova. Aș vrea să includ în discuții cererea unui fond pentru dezvoltare și solidaritate pentru sectorul agricol, care să aibă drept scop asistența pentru fermieri”

Amintim că peste 65 de delegații internaționale participă, la Chișinău, la cea de-a cincea ediție a Platformei de Parteneriat pentru Moldova.