Bărbat din Azerbaidjan, trimis pe banca acuzaților pentru că a cerut mii de euro ca să-i corupă pe cei de la INI și PCCOCS

Un cetățean al Azerbaidjanului a ajuns pe banca acuzaților, fiind învinuit de trafic de influență. Potrivit Procuraturii Anticorupție, dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, bărbatul riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 150 mii lei.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 23 august 2024, 17:02   369
PCCOCS

Potrivit probelor administrate, la 20 iunie, inculpatul, în timpul unei discuții prin WhatsApp cu denunțătorul, a susținut că are influență asupra angajaților Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI și procurorilor PCCOCS, în gestiunea cărora se afla o cauză penală privind organizarea migrației ilegale de către denunțător. 

Acesta a subliniat că, folosindu-și influența, ar putea determina procurorii să recalifice acuzațiile împotriva denunțătorului, în favoarea acestuia. Însă, pentru a acționa în acest sens, a solicitat 7000 euro.

Ulterior, la 8 iulie 2024, învinuitul a fost reținut în flagrant în timp ce primea mijloacele bănești solicitate, tranzacția având loc într-un apartament din Chișinău.

Învinuitul și-a recunoscut vinovăția, încheind un acord de recunoaștere a acesteia, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.


 

Judecătorul Alexei Paniș, candidat la CSM, nu a promovat evaluarea reluată

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Alexei Paniș, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Primarul de Hînceşti, cercetat pentru acapararea frauduloasă a terenurilor publice. Etapa la care se află dosarul

Primarul de Hînceşti, Alexandru Botnari, este cercetat în cadrul unui dosar privind acapararea ilegală a terenurilor publice. Dosarul a fost pornit în noiembrie 2022, conform Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Actualmente, acuzatorii așteaptă rezultatele expertizei judiciare, pentru a stabili valoarea loturilor vizate şi a estima prejudiciul cauzat.