Anatolie Nosatîi va efectua o vizită oficială la Riga, la invitația omologului său leton, Andris Sprūd

Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, va efectua o vizită oficială la Riga, la invitația omologului său leton, Andris Sprūds, în perioada 3-4 aprilie.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 2 aprilie 2024, 12:14   10
Riga

Oficialii vor discuta despre parteneriatul bilateral dintre cele două instituții de apărare și perspectivele dezvoltării acestuia, situația actuală de securitate regională, pachetele de asistență oferite Republicii Moldova în contextul modernizării capabilităților de apărare ale Armatei Naționale, precum și alte subiecte de interes comun.

La fel, delegația Republicii Moldova urmează să aibă întrevederi oficiale cu reprezentanți ai Ministerului afacerilor externe al Letoniei și Centrului de excelență în domeniul  în Comunicării Strategice de la Riga.

Lilian Carp despre crearea blocului „Victoria”: „Șor, nemijlocit, întreprinde acțiuni de destabilizare a R. Moldova în interesul Federației Ruse”

Din punct de vedere politic, crearea blocului de opoziție „Victoria” la Moscova este o trădare de patrie. O spune președintele comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp. Potrivit deputatului PAS, reprezentanții grupului Șor acționează vădit în interesul Federației Ruse, iar Procuratura urmează să se pronunțe tranșant dacă aceste acțiuni cad sub incidența articolului 337 din Codul Penal: trădare de patrie, notează IPN.