Ministerul rus al Apărării continuă să îl preseze pe Putin pentru o mobilizare suplimentară de trupe (Wall Street Journal)

Wall Street Journal relatează că Ministerului rus al Apărării continuă să facă presiuni asupra liderului rus Vladimir Putin pentru a anunța un nou val de mobilizare pentru a aduce trupe suplimentare și a compensa pierderile Kremlinului pe câmpul de luptă din Ucraina.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 20 septembrie 2024, 16:48   3
img 3

Ziarul scrie că, la începutul anului 2024, conducerea Ministerului rus al Apărării și, în special, ministrul de atunci, Serghei Șoigu, i-au sugerat lui Putin să efectueze mobilizarea înainte de așa-numita sa „inaugurare”, însă acesta a refuzat, insistând să folosească doar voluntari care au semnat contracte cu armata, scrie Ukrainska Pravda. 

În iulie, Putin a încercat să mărească efectivele armatei prin dublarea plății unice pentru noii recruți la 400.000 de ruble, adică aproximativ 4.300 USD. 

Citându-și sursele, WSJ afirmă că, în prezent, Ministerul rus al Apărării, prezidat de un alt ministru, are din nou probleme cu deficitul de personal, motiv pentru care Rusia nu poate organiza o contraofensivă majoră în regiunea Kursk. 

„Tot mai mulți oameni spun că mobilizarea este inevitabilă”, a declarat una dintre sursele WSJ. Wall Street Journal notează că presiunea pentru următorul val de mobilizare este în creștere, deoarece numărul de morți și răniți în războiul din Ucraina a ajuns la aproximativ un milion. 

„Problemele Rusiei sunt din ce în ce mai acute. Cu trupele Moscovei puternic angajate în capturarea orașului Pokrovsk din estul Ucrainei, Rusia a apelat la recruți tineri și neexperimentați și a retras trupe din alte părți ale liniei frontului din Ucraina pentru a apăra teritoriul rusesc”, scrie WSJ. 

Ziarul mai notează că Putin se teme că o nouă mobilizare ar putea răsturna echilibrul în percepția publicului rus asupra războiului, acest lucru ducând la crearea unor riscuri politice pentru conducătorul de la Kremlin.

Sursa: digi24.ro

(VIDEO) Soldat ucrainean eliberat după 2 ani și jumătate, victimă a celebrului torționar rus „Doctor Evil”: „Fiul meu nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”

Soldatul ucrainean Iuri Gulciuk avea 20 de ani când s-a oferit voluntar în armată și s-a alăturat Brigăzii 36 Maritime Separate din Mariupol. Eliberat după 2 ani și jumătate, în urma ultimului schimb de prizonieri cu Rusia, tânărul s-a întors acasă cu tulburare de stres posttraunatic. Milena spune că fiul ei, victima torturilor repetate, „nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”, relatează Bild.

Un şerif din Kentucky ucide prin împuşcare un judecător la tribunal

Un judecător din comitatul Letcher, în statul american Kentucky, Kevin Mullins, a fost găsit mort joi, ciuruit de gloanţe, la tribunal din Whitesburg în care lucra, iar potrivit primelor elemente ale anchetei şeriful local Shawn Stines a deschis focul şi l-a împuşcat pe judecător, după ce s-a certat cu el, relatează The Washington Post.