Ion Dosca, campion mondial absolut printre veterani la jocul de dame

După victoria obținută in programul blitz, moldoveanul Ion Dosca a biruit și in programul clasic al Campionatului Mondial la jocul de dame între veterani, depășindu-i cu un punct pe campionul mondial – Yurii Korolev și campionul Rusiei Bair Rincinov, dar și cu două puncte pe campionul Franței Felix Verboux, transmite IPN.

publicat de Anatol Chirilov
marți, 31 octombrie 2023, 08:52   23
Dosca

Experții în domeniu afirmă că, prin aceste victorii incontestabile în ambele programe, Ion Dosca își merită titlul neoficial de campion mondial absolut printre veterani.

Compatriotul nostru, Marele Maestru Internațional Ion Dosca, deține în palmaresul său cele mai înalte distincții sportive, inclusiv șapte titluri mondiale și trei europene în programul clasic, plus cinci medalii de aur obținute în programul blitz.

Campionatul Mondial la jocul de dame între veterani a avut loc în perioada 21-30 octombrie 2023, în localitatea Alanya, Turcia.

Luptătorul Artiom Deleanu a devenit campion european

Luptătorul de stil greco-roman Artiom Deleanu a devenit campion european. La București el a obținut trei victorii în categoria de greutate 55 kg, cu bulgarul Stefan Grigorov, armeanul Manvel Khachatryan și azerul Rashad Mammadov, transmite IPN.