Spania este prima finalistă de la EURO 2024. Lamine Yamal, reușita turneului – Kylian Mbappe, dezamăgitor

Spania este prima națională calificată în finala Campionatului European din Germania, după ce a învins selecționata Franței la Munchen, scor 2-1. Strălucirea lui Lamine Yamal și inspirația lui de la Fuente au făcut ca tactica lui Deschamps să fie nefolositoare. A fost un nou meci în care Kylian Mbappe a dezamăgit din nou în tricoul Franței.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 10 iulie 2024, 07:52   49
Spania

Spania – Franța 2-1

Selecționata pregătită de Luis de la Fuente a reușit să se califice în ultimul act al competiției din Germania, după un meci foarte dificil împotriva Franței.
Echipa antrenată de Didier Deschamps a deschis scorul în minutul 9 prin Kolo Muani, care l-a executat pe Unai Simon cu o lovitură de cap perfectă.

Spania a revenit în meci prin execuția fabuloasă a lui Lamine Yamal, din minutul 21. Acesta a șutat fantastic la coltul lung și l-a învins pe Mike Maignan.

La distanță de doar 5 minute, Spania a trecut la conducerea jocului, după o fază superbă creată și finalizată de Dani Olmo, care a marcat și cu devierea lui Kounde.

Francezii au încercat în a doua repriză să revină în meci și au ratat o mare ocazie de gol prin Upamecano, fundașul de la Bayern nereușind să cadreze lovitura de cap din câțiva metri.

Deschamps a încercat să „reîmprospăteze” atacul formației sale, dar nici Griezmann și nici Giroud nu au adus plusul dorit de tehnicianul din Hexagon.

Eliminarea Franței vine la pachet cu un nou turneu dezamăgitor făcut de Kylian Mbappe, care nu a reușit să marcheze decât un gol din lovitură de la 11 metri, într-un duel cu Polonia.

„Am fost lenți, ne-a lipsit energia și prospețimea (…) Am stat prost din punct de vedere tehnic (…) Am avut o ocazie bună de a egala. Am întâlnit o echipă spaniolă bună (…) Evident, sunt lucruri pe care le-am fi putut face mai bine împotriva unui adversar care are un control bun și știe să se miște rapid în față”, a declarat Didier Deschamps pentru AFP.

Lamine Yamal, eurogol și omul meciului

Spectaculosul Lamine Yamal, ales omul meciului și autorul golului egalizator împotriva Franței în semifinala Euro-2024, marți, la Munchen, l-a numit „cel mai special” gol al tinerei sale cariere, potrivit AFP.

„Nu știu dacă este cel mai frumos gol al turneului, dar pentru mine este cel mai special”, a declarat Lamine Yamal la o conferință de presă, precizând că este „foarte fericit că s-a calificat în finală”.

„Genul ăsta de șut, când îți iese din picior, știi deja unde va ajunge”, a adăugat aripa spaniolă, care a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat într-un meci de Campionat European, la 16 ani și 362 de zile.

Moldova a învins Andorra cu 2-0 în cel de-al doilea meci din Liga D, grupa 2, a Ligii Națiunilor

Moldova a învins Andorra cu 2-0 în cel de-al doilea meci din Liga D, grupa 2, a Ligii Națiunilor și conduce autoritar grupa din care mai face parte reprezentativa Maltei. Tricolorii au punctaj maxim după două partide, urmând să joace pe 13 octombrie, în deplasare, meciul decisiv cu Malta, care ne poate aduce calificarea în Liga C, informează Federația Moldovenească de Fotbal.