Andrei Spînu și Alexandru Oprea să demisioneze! Solicitarea socialiștilor după tragedia de la Căușeni

„Guvernul PAS, și în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu, și-a recunoscut încă o dată neputința și iresponsabilitatea criminală prin faptul că nu a pregătit țara pentru ninsori”, este declarația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Într-un comunicat de presă, socialiștii solicită demisia lui Andrei Spînu, dar și a șefului IGSU, Alexandru Oprea, scrie Realitatea.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 27 noiembrie 2023, 15:53   64
so
„Zăpada este o formă comună de precipitații toamna și iarna. Cu câteva săptămâni înainte de dezastrul natural se știa că în Moldova sunt așteptate furtuni de zăpadă. Și totuși, guvernul nu a reușit să se pregătească în mod adecvat pentru zăpadă.
Nu au fost victime: două persoane au murit, zeci au fost rănite, degerături și alte forme de rănire. Suntem convinși că tragedia, survenită din cauza pregătirii insuficiente și a eșecului organizării degajării drumurilor, este o dovadă clară a ineficacității acțiunilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Deosebit de indignat este faptul că nu a existat o singură reacție din partea conducerii Republicii Moldova, precum și a Comisiei pentru Situații de Urgență (CoES). Din câte se pare, CoES se convoacă doar în cazul achizițiilor de gaze naturale la cele mai mari prețuri de pe piață, scoaterea concurenților electorali individuali din cursa electorală și închiderea a 12 canale de televiziune și a câtorva zeci de portaluri de știri”, scrie PSRM.

Amintim că două persoane au decedat, într-un automobil blocat în nămeți, la Căușeni. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, din raionul Căușeni, susțin sursele PulsMedia.MD