Andrei Spînu și Alexandru Oprea să demisioneze! Solicitarea socialiștilor după tragedia de la Căușeni

„Guvernul PAS, și în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu, și-a recunoscut încă o dată neputința și iresponsabilitatea criminală prin faptul că nu a pregătit țara pentru ninsori”, este declarația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Într-un comunicat de presă, socialiștii solicită demisia lui Andrei Spînu, dar și a șefului IGSU, Alexandru Oprea, scrie Realitatea.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 27 noiembrie 2023, 15:53   85
so
„Zăpada este o formă comună de precipitații toamna și iarna. Cu câteva săptămâni înainte de dezastrul natural se știa că în Moldova sunt așteptate furtuni de zăpadă. Și totuși, guvernul nu a reușit să se pregătească în mod adecvat pentru zăpadă.
Nu au fost victime: două persoane au murit, zeci au fost rănite, degerături și alte forme de rănire. Suntem convinși că tragedia, survenită din cauza pregătirii insuficiente și a eșecului organizării degajării drumurilor, este o dovadă clară a ineficacității acțiunilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Deosebit de indignat este faptul că nu a existat o singură reacție din partea conducerii Republicii Moldova, precum și a Comisiei pentru Situații de Urgență (CoES). Din câte se pare, CoES se convoacă doar în cazul achizițiilor de gaze naturale la cele mai mari prețuri de pe piață, scoaterea concurenților electorali individuali din cursa electorală și închiderea a 12 canale de televiziune și a câtorva zeci de portaluri de știri”, scrie PSRM.

Amintim că două persoane au decedat, într-un automobil blocat în nămeți, la Căușeni. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 08:35, la intrarea în localitatea Coșcalia, din raionul Căușeni, susțin sursele PulsMedia.MD

(VIDEO) Andrei Năstase, îndemn către ambasadori: „Moldova are nevoie de sprijinul dumneavoastră. Nu permiteți unei guvernări corupte să distrugă ultimul nostru ideal”

Politicianul Andrei Năstase îndeamnă ambasadorii acreditați la Chișinău să analizeze datele ultimului sondaj, făcut public, care demonstrează că actuala guvernare a eșuat în soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. „Moldova are nevoie de sprijinul dvs. mai mult ca oricând, vă rog să nu permiteți unei guvernări corupte și abuzive să distrugă și ultimul nostru ideal – de a ne integra în UE”, a declarat Andrei Năstase.

Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi, lideri în preferințele cetățenilor la prezidențiale

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota cu Maia Sandu. La mare diferență se află Alexandr Stoianoglo – 11,5% (candidatul susținut de PSRM) și Renato Usatîi – 10,8%, arată Barometrul socio-politic (mai 2024), realizat de IMAS. Dacă s-ar lua în calcul doar respondenții care au opțiune de vot, 41,5% ar vota cu Maia Sandu,14,2% cu Alexandr Stoianoglo și 13,3% cu Renato Usatîi.