Cristina Gherasimov a avut o discuție telefonică cu Vladimir Drobnjak, fostul negociator-șef din partea Croației pentru aderarea la Uniunea Europeană

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut ieri o discuție telefonică cu Vladimir Drobnjak, fostul negociator-șef din partea Croației pentru aderarea la Uniunea Europeană.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 24 aprilie 2024, 11:49   20
Croația vs R.Moldova

Oficialii au vorbit despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, despre procedura de screening explicativ la care participă echipele instituționale și despre importanța schimbului de experiență cu țările care au aderat recent la UE, între care se numără și Croația. 

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a menționat interesul autorităților de la Chișinău de a prelua bunele practici croate în materie de euro-integrare, în special în ceea ce privește negocierile de aderare.

(VIDEO) Andrei Năstase, îndemn către ambasadori: „Moldova are nevoie de sprijinul dumneavoastră. Nu permiteți unei guvernări corupte să distrugă ultimul nostru ideal”

Politicianul Andrei Năstase îndeamnă ambasadorii acreditați la Chișinău să analizeze datele ultimului sondaj, făcut public, care demonstrează că actuala guvernare a eșuat în soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. „Moldova are nevoie de sprijinul dvs. mai mult ca oricând, vă rog să nu permiteți unei guvernări corupte și abuzive să distrugă și ultimul nostru ideal – de a ne integra în UE”, a declarat Andrei Năstase.

Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi, lideri în preferințele cetățenilor la prezidențiale

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota cu Maia Sandu. La mare diferență se află Alexandr Stoianoglo – 11,5% (candidatul susținut de PSRM) și Renato Usatîi – 10,8%, arată Barometrul socio-politic (mai 2024), realizat de IMAS. Dacă s-ar lua în calcul doar respondenții care au opțiune de vot, 41,5% ar vota cu Maia Sandu,14,2% cu Alexandr Stoianoglo și 13,3% cu Renato Usatîi.