Abuzuri sexuale la Harrods: «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed

Noi informaţii, dar şi acuzaţii privindu-l pe Mohamed Al Fayed ies la iveală. Potrivit acestora, Regina Elisabeta a Marii Britanii fusese avertizată în legătură cu faptul că patronul Harrods este un prădător sexual.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 20 septembrie 2024, 17:16   4
img 8

În timpul investigaţiei jurnalistice a BBC, care a scos la iveală o serie de acuzații de agresiune sexuală împotriva miliardarului Mohamed Al Fayed, fostul șef al Scotland Yard pentru protecția regalității, Dai Davies, a declarat că Regina Elisabeta a Marii Britanii a fost informată cu privire la comportamentul deviant al acestuia.

Dai Davies afirmă că el personal l-a informat pe Lordul Fellowes, secretarul privat al reginei, în legătură cu informaţiile pe care le deţine, într-o perioadă în care începuseră să apară primele acuzaţii în legătură cu Al Fayed. Acest lucru se întâmpla înainte de moartea Prinţesei Diana, mai spune fostul șef al Scotland Yard pentru protecția regalității.

Dai Davies a povestit că i-a spus consilierului reginei Elisabeta a II-a despre îngrijorările sale cu privire la comportamentul lui Al Fayed în contextul în care Prințesa de Wales și fiii ei, William și Harry, urmau să plece în vacanță cu Al Fayed și fiul acestuia, Dodi, cu puțin timp înainte de moartea Dianei în 1997, dar sfatul său a fost ignorat, potrivit DailyMail.

„În 1997, existau deja acuzații că ar fi mituit parlamentari în Parlament și că avea o reputație de prădător sexual. Existau îngrijorări cu privire la caracterul său. Știam că Al Fayed agresase sexual femei și apoi le plătise. Nu am avut nicio reținere în a o avertiza pe regină în legătură cu acest individ.

Am sfătuit-o, prin intermediul Lordului Fellowes (secretarul ei privat), să nu-i lase pe băieți să plece în vacanță cu el, din cauza acuzațiilor despre care aflasem, şi anume acelea că era un agresor sexual. Fellowes mi-a spus că Palatul este la curent”, a declarat Dai Davies.

Fostul șef al Scotland Yard pentru protecția regalității, a cărui principală atribuţie era aceea de a proteja reputaţia familiei regale, declară că, la acea vreme, a avut o discuţie şi cu comisarul de atunci, Lordul Condron, căruia i-a vorbit despre îngrijorările sale privindu-l pe Al Fayed, dar nu a fost luat foarte în serios, într-o vreme când violenţa şi abuzul împotriva femeilor nu reprezentau o prioritate pentru poliţie.

nnn

„Am avut o discuție cu comisarul de atunci, Lord Condron, despre îngrijorările mele. Al Fayed avea o reputație de abuzator sexual. În cele din urmă, sfatul meu a fost ignorat. Prinţesa Diana a decolat de la Palatul Kensington când Al Fayed și-a trimis elicopterul. 

La acea vreme, Met nu investiga nicio presupusă infracțiune împotriva femeilor, dar violența împotriva femeilor și fetelor nu era prioritatea care este acum”, a spus el.

Premierul Keir Starmer, acuzat de eşec ca procuror

Joi seară, prim-ministrul Keir Starmer s-a confruntat cu o mulţime de întrebări cu privire la eșecul urmăririi penale a lui Al Fayed în timpul mandatului său de director al Ministerului Public, când împotriva miliardarului, care a murit în 2023, la vârsta de 94 de ani, exista o acuzaţie de viol împotriva unui minor.

Keir Starmer era șeful Serviciului de urmărire penală al Coroanei în 2008, când avocații acestuia au decis să nu-l pună sub acuzare pe omul de afaceri de origine egipteană în legătură cu afirmațiile potrivit cărora ar fi agresat sexual o elevă de 15.

Scotland Yard lansase o anchetă oficială în mai 2008, când s-a afirmat că bărbatul în vârstă de 75 de ani ar fi agresat sexual o fată de 15 ani. La 10 decembrie același an, poliția metropolitană a trimis un dosar cu probe la CPS, unde Sir Keir se afla de doar o lună în noua sa funcție de DPP. Dar s-a decis să nu se depună plângere „deoarece nu exista o perspectivă realistă de condamnare, pe baza probelor disponibile”.

Downing Street a declarat că Sir Keir, care a demisionat din funcția sa la CPS în 2013, nu a avut nicio implicare în decizie și că acest caz „nu a trecut pe biroul său”. Cu toate acestea, conservatorii au declarat că a fost „încă un eșec” al organizației sub conducerea sa, după ce, în calitatea sa de director al Ministerului Public, Keir Starmer nu a reușit, de asemenea, să îl trimită în judecată pe pedofilul Jimmy Savile.

„Keir Starmer este întotdeauna dornic să își asume meritele pentru munca altor persoane de la CPS, dar, ori de câte ori ceva a mers prost sub supravegherea sa, a fost întotdeauna vina altcuiva. A existat o șansă de a-l urmări penal pe Al Fayed în timp ce Starmer era procuror general, dar aceasta nu a fost valorificată. Aceste ultime dezvăluiri arată că acesta a fost încă un caz de eșec”, a declarat Matt Vickers, fost consilier pentru criminalitate și poliție.

Pe numele lui Al Fayed au continuat să apară tot mai multe acuzații de infracţiuni sexuale, inclusiv de viol, care au forțat Scotland Yard să ceară consiliere de investigație de la CPS de alte trei ori în 2018, 2021 și 2023.

BBC a dezvăluit mărturiile a peste 20 de foste angajate ale magazinului de lux londonez care au susținut că magnatul le-a agresat sexual sau le-a violat. Acestea au susținut că, în perioada în care Al Fayed era proprietarul magazinului, Harrods a ajutat la mușamalizarea acuzațiilor de agresiuni asupra personalului.

„Cel mai grav caz de exploatare a tinerelor femei”

Joi, Bruce Drummond, avocatul care reprezintă aproape 40 de femei care au depus plângeri, a declarat: „Acuzațiile împotriva lui Al Fayed sunt agresiuni de diferite grade, de la atingeri nepotrivite la agresiuni sexuale foarte grave, inclusiv viol - o tânără avea doar 16 ani, iar alta avea 15 ani. Cred că, pe baza informațiilor pe care le deținem, acesta este cel mai grav caz de exploatare a tinerelor femei pe care l-a văzut vreodată lumea. În opinia noastră, este mai grav decât Epstein, pentru că nu a fost oportunist, ci planificat. A implicat mușamalizare, amenințări, acte sexuale oribile, viol forțat, închidere, trafic”.

„Mergeam la serviciu în fiecare zi pentru a fi abuzate”

Una dintre victimele miliardarului Al Fayed, Sophia, acum în vârstă de 56 de ani, a povestit pentru BBC experienţa traumatizantă prin care a trecut.

Cu o educație privată în Canterbury, Sophia a început să lucreze în cadrul programului Harrods „Way In” în 1988, la o lună după ce a împlinit 20 de ani. „Mohamed m-a văzut prima dată în biroul de presă și apoi din nou în magazin. A vorbit cu mine de câteva ori. Nu după mult timp, un membru al personalului său mi-a spus că vrea să mă vadă în biroul său”, a povestit ea.

Imediat după „inspecția” lui Al Fayed asupra Sophiei, el a insistat ca aceasta să înceapă să lucreze direct pentru el, iar agresiunile au început la scurt timp după aceea.

„Îmi cerea să intru în biroul lui și închidea ușa. Întotdeauna avea patru agenți de securitate cu el. Doi stăteau afară și doi mergeau în biroul de securitate, pentru a monitoriza fiecare mișcare pe camere. Încerca să mă sărute, apucându-mă de sâni tot timpul. Își băga mâna sub fusta mea și mă trăgea în poala lui. Spunea lucruri de genul: «Vino la tata!». (...)„Încercam să scap când mă trăgea deasupra lui, stând în scaunul lui mare din piele albă. Avea obiceiul dezgustător de a-mi strânge sânii și de a-mi spune «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Era destul de rău când făcea asta când nu era nimeni în cameră, dar de mai multe ori a făcut asta când erau și alții în cameră. Râdeau, ca și cum ar fi fost o glumă amuzantă. Era umilitor și înspăimântător”, a mărturisit Sophia.

Ea a descris modul în care miliardatul își controla personalul feminin.

„Ura luciul de buze și le spunea fetelor să îl șteargă dacă îl purtau. Îi plăceau Alice Bands și pantofii plați. Avea o preferință pentru englezoaicele care vorbeau bine, în special blondele. Eu eram o brunetă ciudată la acea vreme”, spune femeia.

Victimele spun că Al Fayed era înconjurat de un aer amenințător. Fostul comisar-șef al Poliției Metropolitane, John Macnamara, era șeful securității sale.

„Mohamed îl trimitea pe Macnamara să urmărească oamenii, așa că știam de ce era capabil. Ne asculta conversațiile, toate telefoanele erau ascultate, telefonul meu de pe birou era ascultat”, spune una dintre fostele angajate abuzate.

Al Fayed nici nu se mai obosea să-şi ascundă comportamentul în faţa angajaţilor.

„Cele mai bune zile [la Harrods] erau atunci când nu era acolo, dar asta se întâmpla de obicei pentru că ducea alte fete în excursii. Cele mai rele zile erau sâmbetele...

Atunci primeam cel mai rău tip de atenție. Vedeam alte fete mergând la birou și mă gândeam «Uf, bine că nu sunt eu!». Dar, în același timp, eram îngrozită de lucrurile care li se întâmplă acelor fete... Nu puteam să-l raportăm la Resurse Umane, deoarece întregul departament era controlat de el. Dacă o fată blondă îi atrăgea atenția în magazin, el cerea să le vadă. Fetele erau uneori foarte tinere, până la 16 ani. Au avut parte de o perioadă îngrozitoare”, a mai povestit Sophia.

Sursa: adevărul.ro

Un şerif din Kentucky ucide prin împuşcare un judecător la tribunal

Un judecător din comitatul Letcher, în statul american Kentucky, Kevin Mullins, a fost găsit mort joi, ciuruit de gloanţe, la tribunal din Whitesburg în care lucra, iar potrivit primelor elemente ale anchetei şeriful local Shawn Stines a deschis focul şi l-a împuşcat pe judecător, după ce s-a certat cu el, relatează The Washington Post.