Ulianovschi: Din respect față de orice votant și electorat, am decis că este bine să accept orice invitație unde pot asculta opiniile tuturor actorilor politici

În contextul acuzațiilor aduse de către PAS cu privire la întâlnirea mai multor actori politici înaintea desemnării candidaților pentru alegerile prezidențiale, ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, care deja și-a anunțat candidatura a venit cu o reacție urmare a interpretărilor eronate apărute în presă și pe diverse rețele de socializare.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 27 mai 2024, 16:22   626
Ulianovschi

Eu din respect față de orice votant, electorat și din experiența mea diplomatică de 17 ani am decis că este bine să accept orice invitație unde pot asculta opiniile tuturor actorilor politici deoarece aceste formațiuni reprezintă un anumit electorat care trebuie unit și nu divizat”, a declarat Ulianovschi.

Totodată, candidatul independent la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, a subliniat faptul că “la acea întâlnire nu s-a negociat absolut nimic și nimeni nu a făcut nici o coaliție pre - electorală, electorală sau ocazională.

,,Personal nu împărtășesc opiniile politice ale unor actori prezenți la această întâlnire, iar rezultatele și acțiunile mele din activitatea diplomatică fortifică viziunea proeuropeană pe care o am și am avut-o mereu în exercitarea politice externe, dar și a viitorului țării noastre”, a subliniat diplomatul.

Ulianovschi a punctat pe rețelele de socializare că și “Președinta Maia Sandu s-a întâlnit de mai multe ori cu liderii unor formațiuni de stânga sau centru-stânga, iar funcția sa de premier obținută în 2019 se datorează coaliției parlamentare PAS-PSRM”.

Mesajul transmis de către Tudor Ulianovschi la întâlnirea mai multor formațiuni politice din opoziție câteva zile în urmă a vizat atenționarea tuturor actorilor politici care intenționează să participe la prezidențiale că “dacă formațiunile nu vor identifica un candidat comun PRO-european, iar fiecare partid își va desemna propriul candidat atunci, PAS-ul va avea mai multe argumente în fața partenerilor de dezvoltare pentru a câștiga din primul tur, iar noi vom alege iarăși între aceeași candidați pe care îi avem de 10 ani. Oare nu ne-am saturat noi de a ne impune cineva opțiunea politică? Eu cred că în Republica Moldova au rămas oameni cu o gândire critică și limpede, care nu pot fi manipulați”, a declarat fostul şef al diplomației Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi.

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere a unor terenuri în proprietatea statului

În vederea realizării prevederilor Strategiei naționale de gestionare a deșeurilor, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere din proprietatea orașelor Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni, a unor terenuri în proprietatea statului. În orașul Dondușeni urmează să fie construit un depozit de deșeuri și o stație de transfer.