𝐀𝐒𝐏 𝐚𝐧𝐮𝐧ță 𝐧𝐨𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚ț𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐥𝐮𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚ț𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚 𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜ă î𝐧 𝐦𝐮𝐧. 𝐂𝐡𝐢ș𝐢𝐧ă𝐮

Pentru a simplifica procedura de depunere a contestațiilor, Agenția Servicii Publice a lansat un nou modul pe site-ul instituției, care permite depunerea online a contestațiilor, fără a fi nevoie ca cetățenii să se deplaseze la centrele de examinare, cum era anterior.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 12 februarie 2024, 16:10   454
ASP

  Cererea  de contestare a rezultatelor examenelor auto poate fi depusă  online, accesând site-ul Agenției Servicii Publice. Totodată, în partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului va fi plasat un QR code, prin intermediul căruia, cetățenii vor putea depune cererea de contestare. 

 „ASP a deschis două noi locații de preluare a candidaților pentru proba practică în mun. Chișinău (categoria B). Acestea sunt amplasate în incinta secțiilor de înmatriculare auto din sectoarele Sculeni (str. Calea Ieșilor 14) și Rîșcani (str. Academician Sergiu Rădăuțanu, 1). La etapa de pilotare a proiectului, cetățenii vor avea posibilitatea să-și selecteze locația de unde preferă să se pornească la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Ulterior, candidații vor fi distribuiți aleatoriu de către sistem la unul dintre cele trei centre de preluare a persoanelor pentru proba practică”, se mai arată în comunicat.

 Candidații care au susținut examenul de obținere a permisului auto și doresc să-și perfecteze pe loc un permis de conducere provizoriu, o  pot face în orice centru multifunctional al ASP, fără o programare prealabilă. Anterior, acest lucru era posibil doar la secția de calificare auto, amplasată pe str. Salcîmilor, 28.

  Agenția Servicii Publice continuă să-și modernizeze și infrastructura, în care nu s-a investit mulți ani la rând. La sfârșitul anului 2023, ASP a achiziționat : 12 automobile Șkoda Scala; 6 motociclete  de model Yamaha și Honda; 2 microbuze Fiat Ducato și 2 microbuze Fiat Ducato cu remorci. Valoarea totală a achiziției este de peste 16 mln lei.  Noile autovehicule urmează a fi repartizate la secțiile de examinare auto din regiuni.

Serviciul Vamal va avea propriul Centru de analiză de risc și inteligență pentru a facilita traficul legitim și a reduce riscul de contrabandă

Serviciul Vamal a găzduit evenimentul de lansare a procesului de creare a Centrului de de analiză de risc și inteligență, la care a participat conducerea Serviciului Vamal, a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), precum și funcționarii vamali din cadrul subdiviziunilor de profil.