Germania avertizează că Republica Moldova e în pericol dacă Ucraina cade

Susținerea pentru Ucraina garantează supraviețuirea Republicii Moldova, a declarat marți ministrul german al externelor Annalena Baerbock la o conferință organizată pentru a discuta ingerințele mai largi ale Rusiei în Europa de Est, relatează Reuters.

publicat de Veronica Ciortan
marți, 17 septembrie 2024, 21:10   251
dvwVE

„Tot ce facem pentru a susține Ucraina înseamnă de asemenea încurajarea stabilității în ceea ce privește Republica Moldova”, a subliniat Baerbock.

Ea a făcut comentariile la Chișinău, unde se află într-o vizită oficială pentru a participa alături de oficiali din România și Franța la Platforma Parteneriatului pentru Moldova.

Germania, unul dintre principalii susținători militari ai Ucrainei, a inițiat această platformă după ce Rusia și-a declanșat invazia pe scară largă în Ucraina în februarie 2022.

Platforma a fost creată ca parte a eforturilor mai largi de a stabiliza economia Republicii Moldova și de a proteja țara vecină de eforturile de dezinformare ale Rusiei.

Maia Sandu a subliniat însă marți că Republica Moldova încă se confruntă cu provocări majore și a îndemnat partenerii internaționali ai țării să își sporească sprijinul.

„Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, pe care l-am condamnat încă din prima zi, a cauzat prejudicii enorme economiei noastre”, a spus ea.

„Incertitudinile provocate de război continuă să ne afecteze puternic dezvoltarea economică și vor continua să facă acest lucru atât timp cât durează războiul”, a subliniat ea.

Sursa: hotnews.ro