În comuna Iliciovca, raionul Florești, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 17 noiembrie 2024, alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Iliciovca, raionul Florești.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 15 mai 2024, 20:24   18
alegeri

Decizia vine urmare a sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) prin care a informat Comisia despre Actul de constatare prin care l-a decăzut pe primarul localității din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția de primar, cu excepția altor funcții electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a actului de constatare ori din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența conflictului de interese.

Sesizarea ANI conține Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sediul Rîșcani), decizia Curții de Apel Chișinău și decizia Curții Supreme de Justiție.

Amintim că recent, CEC a stabilit pentru data de 17 noiembrie 2024 alegeri locale noi pentru funcția de primar și în orașul Căușeni, raionul Căușeni.

Un tânăr de 17 ani, salvat de la înec de salvamarii din capitală

În după-amiaza zilei de 26 mai 2024, salvamarii stației de salvare din Parcul "Valea Trandafirilor" din municipiul Chișinău au intervenit prompt la salvarea unui tânăr în vârstă de 17 ani, care risca să se înece. Potrivit informațiilor înregistrate,cazul a avut loc în jurul orei 15:45, pe plaja lacului din Parcul "Valea Trandafirilor", unde se odihnea un grup de tineri.