Președinta Maia Sandu i-a primit în vizită la Chișinău pe Președintele Austriei și Președinta Sloveniei

Șefa statului i-a salutat azi la Chișinău pe Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și pe Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 noiembrie 2023, 15:10   21
Președinție

La doar o săptămână după ce Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor, partenerii din Europa ne-au reconfirmat că Moldova este așteptată în marea familie europeană. Este un gest puternic, care ne arată că avem prieteni de nădejde, cu ajutorul cărora ne protejăm democrația, dezvoltăm economia și construim Europa aici, acasă”, a declarat Președinta Maia Sandu. 

În discuții s-a abordat și situația Ucrainei, care rezistă eroic invaziei brutale ruse și, astfel, protejează pacea și în Moldova. Președinta a făcut apel ca toată lumea democratică să continue să sprijine Ucraina. 

De asemenea, lidera de la Chișinău și-a exprimat recunoștința pentru solidaritatea Austriei și a Sloveniei, pentru proiectele de dezvoltare pe care le finanțează în Moldova. 

Mizăm pe o decizie pozitivă a statelor membre privind începerea negocierilor de aderare la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Aderarea Moldovei la UE este unica noastră șansă de a garanta pacea, libertatea și bunăstarea pentru întreaga țară”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere a unor terenuri în proprietatea statului

În vederea realizării prevederilor Strategiei naționale de gestionare a deșeurilor, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere din proprietatea orașelor Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni, a unor terenuri în proprietatea statului. În orașul Dondușeni urmează să fie construit un depozit de deșeuri și o stație de transfer.