Președinta Maia Sandu i-a primit în vizită la Chișinău pe Președintele Austriei și Președinta Sloveniei

Șefa statului i-a salutat azi la Chișinău pe Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen și pe Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 16 noiembrie 2023, 15:10   7
image

La doar o săptămână după ce Comisia Europeană a recomandat începerea negocierilor, partenerii din Europa ne-au reconfirmat că Moldova este așteptată în marea familie europeană. Este un gest puternic, care ne arată că avem prieteni de nădejde, cu ajutorul cărora ne protejăm democrația, dezvoltăm economia și construim Europa aici, acasă”, a declarat Președinta Maia Sandu. 

În discuții s-a abordat și situația Ucrainei, care rezistă eroic invaziei brutale ruse și, astfel, protejează pacea și în Moldova. Președinta a făcut apel ca toată lumea democratică să continue să sprijine Ucraina. 

De asemenea, lidera de la Chișinău și-a exprimat recunoștința pentru solidaritatea Austriei și a Sloveniei, pentru proiectele de dezvoltare pe care le finanțează în Moldova. 

Mizăm pe o decizie pozitivă a statelor membre privind începerea negocierilor de aderare la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Aderarea Moldovei la UE este unica noastră șansă de a garanta pacea, libertatea și bunăstarea pentru întreaga țară”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Igor Grosu despre protestele fermierilor: E dreptul lor să protesteze

Fiecare cetățean are dreptul de a protesta, însă acest lucru trebuie să se întâmple în limitele cadrului legal. O spune președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu referire la acțiunile de protest organizate de agricultori în centrul Chișinăului. Președintele Parlamentului spune că între protestatari și autorități există loc pentru dialog, iar ambele părți trebuie să dea dovadă de înțelegere.

Andrei Spînu și Alexandru Oprea să demisioneze! Solicitarea socialiștilor după tragedia de la Căușeni

„Guvernul PAS, și în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu, și-a recunoscut încă o dată neputința și iresponsabilitatea criminală prin faptul că nu a pregătit țara pentru ninsori”, este declarația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Într-un comunicat de presă, socialiștii solicită demisia lui Andrei Spînu, dar și a șefului IGSU, Alexandru Oprea, scrie Realitatea.MD.