Castrarea chimică pentru violatori și pedofili, tot mai aproape de implementare în Italia

Italia a mai făcut miercuri un pas în direcția legalizării castrării chimice, deputații aprobând crearea unei comisii care ar putea elabora legi privind tratarea agresorilor sexuali violenți cu medicamente care blochează hormonii androgeni, responsabili cu controlul activității sexuale, scrie Politico.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 20 septembrie 2024, 16:44   4
img 2

Camera inferioară a Parlamentului de la Roma a adoptat o moțiune care prevede că tratamentul ar trebui să fie consensual, reversibil și cu scopul de a reduce riscul de recidivă. Moțiune dispune ca guvernul să înființeze comisia relevantă. 

Guvernul de dreapta al premierului Giorgia Meloni încearcă să pară dur în ceea ce privește legea și ordinea. De la venirea sa la putere în 2022, executiv italian a introdus legi care stabilesc zeci de infracțiuni noi și înăspresc pedepsele. 

Meloni a fost vârful de lance al redezvoltării Caivano, un orașel defavorizat de la marginea orașului Napoli, care a devenit un simbol al criminalității și al sărăciei după violarea în grup a două verișoare preadolescente, faptă pentru care au fost condamnate cinci persoane. Meloni a declarat la începutul acestei luni că securitatea este „prioritatea” sa pentru următoarele câteva luni. 

Liga de extremă-dreapta, care face parte din coaliția de guvernare a lui Meloni și care a făcut din elaborarea unei legi privind castrarea chimică a pedofililor și violatorilor o parte esențială a platformei sale, a înaintat moțiunea. Conform propunerilor Ligii, infractorii sexuali condamnați ar putea primi o pedeapsă cu suspendare în schimbul supunerii unui tratament de blocare a hormonilor. 

Șeful Ligii, Matteo Salvini, a salutat vestea, scriind pe X: „Victorie pentru Ligă! ... Bine. Încă un pas important înainte pentru lupta noastră istorică pentru justiție și bun simț: toleranță zero pentru violatori și pedofili”. 

Dar grupurile de opoziție au numit propunerile „extremiste” și „care încalcă umanitatea și justiția”. 

Deputatul Simona Bonafè din Partidul Democrat de centru-stânga din opoziție a declarat că propunerea Ligii este „neconstituțională ... subminând fundamentul sistemului nostru juridic care a depășit de sute de ani utilizarea pedepselor corporale”. 

Alianța Verzilor și Stângii a criticat „vocația fără sfârșit a Ligii pentru represiune”. Enrico Borghi, de la partidul centrist Italia Viva, a scris pe social media: „Ce urmează? Smoală și pene sau funie și săpun?” 

Castrarea chimică constă în administrarea de medicamente care inhibă eliberarea hormonilor care stimulează testiculele să producă testosteron, diminuând astfel libidoul. 

Castrarea chimică obligatorie este permisă în Rusia și Polonia și în unele state americane pentru anumite infracțiuni. Însă există îndoieli și cu privire la eficiența acesteia în prevenirea recidivei, iar experții spun că poate avea efecte secundare fizice și psihologice. Grupurile feministe au avertizat că motivele din spatele infracțiunilor sexuale violente, cum ar fi violul, nu sunt impulsuri sexuale de neoprit, ci factori culturali. 

Actualul ministru italian al justiției, Carlo Nordio, s-a opus unor propuneri similare în 2019, înainte de a intra în guvern, afirmând că acestea reprezintă „o întoarcere la epoca medievală”.

Sursa: digi24.ro

(VIDEO) Soldat ucrainean eliberat după 2 ani și jumătate, victimă a celebrului torționar rus „Doctor Evil”: „Fiul meu nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”

Soldatul ucrainean Iuri Gulciuk avea 20 de ani când s-a oferit voluntar în armată și s-a alăturat Brigăzii 36 Maritime Separate din Mariupol. Eliberat după 2 ani și jumătate, în urma ultimului schimb de prizonieri cu Rusia, tânărul s-a întors acasă cu tulburare de stres posttraunatic. Milena spune că fiul ei, victima torturilor repetate, „nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”, relatează Bild.

Un şerif din Kentucky ucide prin împuşcare un judecător la tribunal

Un judecător din comitatul Letcher, în statul american Kentucky, Kevin Mullins, a fost găsit mort joi, ciuruit de gloanţe, la tribunal din Whitesburg în care lucra, iar potrivit primelor elemente ale anchetei şeriful local Shawn Stines a deschis focul şi l-a împuşcat pe judecător, după ce s-a certat cu el, relatează The Washington Post.