„Dacă aș fi știut asta, nu aș fi petrecut atât de mulți ani în facultate”. Regretele unei tinere care nu găsește de 4 ani un job

O tânără din generația milenială, cu un doctorat și peste 250.000 de dolari datorii din credite pentru studii, spune că își caută un loc de muncă de patru ani. Ea regretă că nu a pus pe primul loc experiența profesională în locul educației.

publicat de Veronica Ciortan
duminică, 6 octombrie 2024, 18:52   235
diploma

A. Rasberry a obținut o diplomă de licență, un masterat și un doctorat în managementul afacerilor de la Saint Leo University din Florida. Cu toate acestea, spune că s-a confruntat cu dificultăți în găsirea unui loc de muncă în domeniul ei de studiu în ultimii patru ani. De asemenea, are mai mult de 250.000 de dolari datorii din credite pentru studii, conform unui document vizualizat de Business Insider.

„Am absolvit cu doctoratul în 2020 și nu pot găsi un loc de muncă, ca să îmi salvez viața”, a declarat tânăra de 38 de ani, care locuiește în Virginia, pentru Business Insider prin e-mail. Din motive de confidențialitate, a cerut ca numele ei să fie parțial anonim, folosind doar inițiala primului prenume și numele de familie.

De la obținerea doctoratului, Rasberry a aplicat pentru diverse roluri de management, dar nu a avut mare succes. A fost nevoită să își extindă căutarea de locuri de muncă și să exploreze o nouă carieră în asistența medicală, pentru a-și putea acoperi cheltuielile.

„Am crezut că educația era drumul către libertatea financiară”, a spus ea. „Dar m-am înșelat.”

Rasberry este una dintre numeroșii americani care întâmpină dificultăți în găsirea unui loc de muncă. În parte, acest lucru se datorează faptului că firmele din SUA au redus semnificativ angajările în ultimii doi ani. Raportul dintre numărul de locuri de muncă disponibile și numărul de șomeri – un indicator al disponibilității locurilor de muncă – a scăzut considerabil.

Deși rata șomajului și rata concedierilor rămân scăzute comparativ cu nivelurile istorice, încetinirea angajărilor înseamnă că mulți cei aflați în căutarea unui loc de muncă au acum mai multe dificultăți decât în urmă cu câțiva ani.

„Majoritatea preferă experiența în locul educației”

După ce a primit doctoratul, scopul inițial al lui Rasberry a fost să obțină o poziție de profesor asociat. Cu toate acestea, după ce a vorbit cu persoane din domeniul educației, a decis să își schimbe direcția.

„Am aflat cât de dificil este să începi în acest domeniu”, a spus ea. „Practic, după ce ai obținut un doctorat, ar trebui să te întorci la școală pentru a urma mai multe cursuri care să sprijine o carieră în învățământ.” I s-a spus că ar avea nevoie de mai multe credite în domeniul educației.

Rasberry consideră că cel mai mare obstacol în căutarea unui loc de muncă este lipsa ei de experiență profesională.

Principalul sfat al lui Rasberry pentru cei care urmează studii superioare este să își facă temele. Ea spune că și-ar fi dorit să fi petrecut mai mult timp evaluând programele de plasare a absolvenților, parteneriatele de stagii și ratele de angajare ale absolvenților în diverse domenii înainte de a-și urma diplomele.

De asemenea, recomandă să se ia în considerare valoarea unei diplome și cele mai bune modalități de a o folosi pentru a obține un loc de muncă.

„Am învățat că majoritatea organizațiilor preferă experiența în locul educației”, a spus ea. „Dacă aș fi știut asta, nu aș fi petrecut atât de mulți ani în facultate.”

adevărul.ro