Pakistan: 34 de persoane au murit în două accidente cu autobuze

Două accidente de autobuz în Pakistan s-au soldat cu moartea a cel puţin 34 de persoane, inclusiv 12 pelerini pakistanezi care fuseseră respinşi la graniţa cu Iranul, au declarat duminică oficiali din poliţie şi echipele de salvare, informează AFP.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 25 august 2024, 16:07   63
accident

Cel puţin 22 de persoane au murit când autobuzul lor a căzut într-o râpă în apropierea oraşului Azad Pattan din nordul ţării, la graniţa dintre provincia Punjab şi Kashmirul administrat de Pakistan.

Potrivit lui Farooq Ahmed, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă pakistaneze, „22 de persoane au murit, dintre care 15 bărbaţi, şase femei şi un copil”.

Un alt accident de autocar cu circumstanţe similare a ucis doisprezece pelerini pakistanezi după ce vehiculul lor a plonjat într-o râpă în jurul orei locale 06:30 (01:30 GMT) pe o autostradă din Balucistan (sud-vest). Aceştia fuseseră împiedicaţi anterior să intre în Iran.

„Aceasta este o porţiune de drum deosebit de periculoasă, cu multe curbe. Şoferul avea viteză şi autocarul a căzut într-o râpă adâncă”, a declarat pentru AFP Aslam Bangulzai, un oficial al poliţiei care s-a deplasat la faţa locului.

Accidentul a avut loc într-o zonă muntoasă, la aproximativ 100 de kilometri de cel mai apropiat oraş, Uthal, şi la 500 de kilometri de oraşul iranian de frontieră Pishin.

„Autobuzul transporta pelerini în drum spre Arbain, dar a fost întors la graniţa iraniană din cauza unor probleme cu documentele”, a declarat Hamood Ur Rehman, un înalt oficial din oraşul Gwadar din Balucistan.

Rata mortalităţii pe drumurile din Pakistan este deosebit de ridicată, din cauza stării precare a autostrăzilor, a regulilor mai puţin aspre şi a conducerii periculoase.

Autobuzele sunt adesea la capacitate maximă, iar centurile de siguranţă nu sunt purtate la scară largă.

Marţi seară, un accident de autobuz în centrul Iranului s-a soldat cu moartea a cel puţin 28 de pelerini pakistanezi care se îndreptau spre Irak pentru a comemora Arbain („Patruzeci” în arabă), unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul şiit.

Şeful poliţiei rutiere iraniene, Teymour Hosseini, a citat o „defecţiune tehnică la sistemul de frânare” şi un „drum abrupt” drept cauze ale accidentului autobuzului cu pelerini.

Majoritatea pelerinilor locuiau în provincia Sindh, în sudul Pakistanului.

sursa: news.ro

Un francez baricadat într-o casă în Srpska, pe „ruta din Balcani” a migraţiei, ucis într-un schimb de focuri cu poliţia bosniacă după ce a strigat „Allah Akbar!”

Un francez în vârstă de 22 de ani, baricadat într-o casă, într-un sat din Bosnia, care a tras asupra unor locuitori şi poliţiei şi a strigat ”Allah Akbar!” (”Allah e mare!”), a fost ucis în august de forţe de poliţie bosniace, anunţă joi autorităţile locale, relatează AFP.

Nava ucraineană cu cereale lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră

Nava ucraineană lovită de o rachetă rusească în Marea Neagră a transmis Gărzii de Coastă că la bord a avut loc o explozie şi a cerut schimbarea rutei de navigaţie către Constanţa pentru a evalua efectele. În momentul respectiv nava era în afara apelor teritoriale ale ţării noastre, la 55 de kilometri de localitatea Sf. Gheorghe. Comandantul navei nu a solicitat asistenţă României, iar autorităţile nu a fost necesar să intervină ppentru salvarea de vieţi.