(VIDEO) Doi tineri, reținuți de polițiștii din Criuleni, la scurt timp după ce au răpit un automobil

Poliția a fost sesizată la data de 13 aprilie de un locuitor al raionului Criuleni, care a comunicat că pe parcursul nopții, persoane necunoscute au pătruns în curtea gospodăriei de unde i-au răpit automobilul de model „VAZ 2106” prin forțarea și deteriorarea sistemului de pornire.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 15 aprilie 2024, 14:57   22
IGP

În rezultatul măsurilor de investigație întreprinse de oamenii legii, la scurt timp automobilul a fost depistat în satul Văduleni.

În același timp au fost identificați suspecții, doi tineri de 21 și 22 de ani, originari din Vadul lui Vodă și Criuleni. Tinerii anterior au mai fost cercetați penal pentru diverse infracțiuni.  

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. 

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii riscă amendă de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la 3 ani.

CNA efectuează 35 de percheziții la 30 de persoane vizate într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită

Mai multe percheziții sunt operate de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită, în care este cercetat un președinte al Întovărășirii Pomicole din mun. Chişinău și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei mun. Chișinău. Cei doi bănuiți ar fi pus la cale o schemă de transmitere ilegală în proprietate a terenurilor, amplasate în mun. Chişinău.