Portul Odesa a fost atacat cu rachete de către ruși. O navă civilă sub pavilion Antigua a fost avariată

Un atac cu rachete ruseşti a avariat infrastructura portuară şi o navă civilă sub pavilion Antigua în Odesa, patru persoane fiind rănite. Atacul s-a petrecut la o săptămână după ce Ucraina a acuzat Moscova că a tras o rachetă de croazieră asupra unei nave civile cu cereale care se deplasa de la Odessa spre Egipt, în apropierea apelor româneşti, transmite Agerpres.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 20 septembrie 2024, 17:10   4
img 7

„Conform evaluărilor preliminare, resturile unei rachete Iskander-M au avariat infrastructura portuară şi civilă, precum şi o navă civilă care arborează pavilionul Antiguan", a declarat guvernatorul regional, Oleh Kiper, citat de Reuters.

Racheta Iskander-M se deplasează cu o viteză mai mare decât viteza sunetului, având o rază de acțiune de până la 500 de kilometri. 

mvc


În timpul nopții de joi, 19 septembrie, spre vineri, Rusia a lansat 70 de drone kamikaze Shahed asupra Ucrainei, care vizau 13 din cele 24 de regiuni ale țării. Apărarea aeriană ucraineană a reușit să doborât 61 de drone, conform declarațiilor forţelor aeriene ucrainene în raportul lor de vineri, 20 septembrie, preluat de EFE. 

Rusia a mai lansat încă trei rachete în regiunea Doneţk, din estul țării şi o alta în regiunea centrală Dnipropetrovsk. În plus, în ultimele săptămâni, Rusia a lansat zilnic zeci de drone kamikaze Shahed pe teritoriul ucrainean. 

Ucraina răspunde din ce în ce mai frecvent şi mai eficient la aceste atacuri prin lansarea propriilor drone pe teritoriul rus, lovind adesea infrastructuri militare şi ale industriei petroliere.

Sursa: digi24.ro

(VIDEO) Soldat ucrainean eliberat după 2 ani și jumătate, victimă a celebrului torționar rus „Doctor Evil”: „Fiul meu nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”

Soldatul ucrainean Iuri Gulciuk avea 20 de ani când s-a oferit voluntar în armată și s-a alăturat Brigăzii 36 Maritime Separate din Mariupol. Eliberat după 2 ani și jumătate, în urma ultimului schimb de prizonieri cu Rusia, tânărul s-a întors acasă cu tulburare de stres posttraunatic. Milena spune că fiul ei, victima torturilor repetate, „nu poate vorbi, nu poate plânge, nu poate râde”, relatează Bild.

Un şerif din Kentucky ucide prin împuşcare un judecător la tribunal

Un judecător din comitatul Letcher, în statul american Kentucky, Kevin Mullins, a fost găsit mort joi, ciuruit de gloanţe, la tribunal din Whitesburg în care lucra, iar potrivit primelor elemente ale anchetei şeriful local Shawn Stines a deschis focul şi l-a împuşcat pe judecător, după ce s-a certat cu el, relatează The Washington Post.