Fost angajat SPPS, reținut după ce a tras dintr-un „pistol” într-un taximetru pe o stradă din Chișinău

Un individ a fost reținut, după ce l-ar fi amenințat pe un taximetrist cu un pistol, dar și ar fi efectuat o împușcătură în timp ce se afla în taximetru. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 01:22, pe strada Putnei 69 din sectorul Rîșcani al capitalei, susțin sursele PulsMedia.MD din cadrul Poliției Capitalei.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 17 martie 2024, 14:52   3573
pistol

Potrivit surselor, despre caz oamenii legii au fost alertați de către taximetristul în vârstă de 29 de ani. Acesta le-ar fi declarat polițiștilor că a fost amenințat de către un client cu un pistol în timp ce se afla în taximetrul de marca Toyota cu plăcuțe de înmatriculare MLD 391.

Dânsul ar mai fi spus că „pistolarul” a efectuat o împușcătură în plan vertical, după care a coborât din mașină și a fugit în curtea unor blocuri de locuințe.

La fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Rîșcani care au ridicat de la fața locului un cartuș de calibrul 9 mm P.A.K. destinat pentru pistoalele de semnalizare.

Din fericire, în urma incidentului nu au fost înregistrate victime și nici persoane traumatizate.

Ulterior, pe urme fierbinți a fost identificat „pistolarul” suspect. Acesta s-a dovedit a fi Nicon Șram, un idivid în vârstă de 30 de ani, care până în anul 2021 a activat în cadrul Serviciului Protecție și Pază de Stat, după care a fost concediat.

Asupra sa nu a fost depistat pistolul de semnalizare, iar conform Registrului de stat al armelor, dânsul nu se află la evidență ca posesor de arme.

„Pistolarul” a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pentru huliganism.