(VIDEO) Polițiștii români de frontieră au scos din nămeți 5 autovehicule, în care se aflau 15 cetățeni din R.Moldova și cetățeni români

Urmare a viscolului puternic din data de 26 noiembrie, care a înzăpezit comunicațiile Huși-Murgeni și Huși-Albița, făcându-le practicabile cu dificultate pe anumite porțiuni de drum, nu mai puțin de cinsprezece autovehicule și autoturisme au derapat în șanțurile din proximitatea comunicațiilor și au rămas înzăpezite.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 27 noiembrie 2023, 14:45   66
PF română

Timp de 24 ore, echipaje de polițiști de frontieră vasluieni, aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au intervenit prompt în sprijinul persoanelor afectate de vremea nefavorabilă, repunând pe carosabil autovehiculele și asigurându-se că pasagerii acestora sunt în siguranță.

Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliție de Frontieră Fălciu, în porțiunea de drum dintre localitățile Murgeni și Rânzești, au acționat prin forțe proprii, reușind să scoată din nămeți și să repună pe carosabil 5 autovehicule și 5 autoturisme, în care se aflau 15 cetățeni din Republica Moldova și cetățeni români.

Echipaje de polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, aflate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au observat, pe porțiunea de drum Bumbăta–Berezeni, patru autoturisme care derapaseră în șanțul din apropierea comunicației și care rămăseseră înzăpezite. Polițiști români de frontieră s-au asigurat că cei zece pasageri ai autoturismelor nu au pățit nimic, după care au procedat la repunerea pe carosabil a mijloacelor de transport. După eforuri considerabile, două dintre autoturisme au fost repuse pe carosabil, pentru al celelalte două cazuri fiind solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. Primarul comunei a acționat prompt, trimițând la fața locului două utilaje de deszăpezire, cu ajutorul cărora s-a reușit scoaterea din nămeți a mijloacelor de transport, pasagerii putând astfel să-și continue călătoria.

Pe drumul care leagă Albița de Huși, colegii noștri au observat un autoturism care, din cauza carosabilului înghețat, a derapat și s-a răsturnat într-un șanț. Lângă el era un bărbat, împreună cu fiul acestuia, în vârstă de 6 ani. Pentru că polițiștii de frontieră nu au reușit repunerea pe carosabil a autoturismului, i-au transportat pe cei doi la o pensiune din apropiere până când își vor putea continua deplasarea în condiții de siguranță.

Serviciul Vamal va avea propriul Centru de analiză de risc și inteligență pentru a facilita traficul legitim și a reduce riscul de contrabandă

Serviciul Vamal a găzduit evenimentul de lansare a procesului de creare a Centrului de de analiză de risc și inteligență, la care a participat conducerea Serviciului Vamal, a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), precum și funcționarii vamali din cadrul subdiviziunilor de profil.