(VIDEO) Polițiștii români de frontieră au scos din nămeți 5 autovehicule, în care se aflau 15 cetățeni din R.Moldova și cetățeni români

Urmare a viscolului puternic din data de 26 noiembrie, care a înzăpezit comunicațiile Huși-Murgeni și Huși-Albița, făcându-le practicabile cu dificultate pe anumite porțiuni de drum, nu mai puțin de cinsprezece autovehicule și autoturisme au derapat în șanțurile din proximitatea comunicațiilor și au rămas înzăpezite.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 27 noiembrie 2023, 14:45   77
PF română

Timp de 24 ore, echipaje de polițiști de frontieră vasluieni, aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au intervenit prompt în sprijinul persoanelor afectate de vremea nefavorabilă, repunând pe carosabil autovehiculele și asigurându-se că pasagerii acestora sunt în siguranță.

Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliție de Frontieră Fălciu, în porțiunea de drum dintre localitățile Murgeni și Rânzești, au acționat prin forțe proprii, reușind să scoată din nămeți și să repună pe carosabil 5 autovehicule și 5 autoturisme, în care se aflau 15 cetățeni din Republica Moldova și cetățeni români.

Echipaje de polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, aflate în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au observat, pe porțiunea de drum Bumbăta–Berezeni, patru autoturisme care derapaseră în șanțul din apropierea comunicației și care rămăseseră înzăpezite. Polițiști români de frontieră s-au asigurat că cei zece pasageri ai autoturismelor nu au pățit nimic, după care au procedat la repunerea pe carosabil a mijloacelor de transport. După eforuri considerabile, două dintre autoturisme au fost repuse pe carosabil, pentru al celelalte două cazuri fiind solicitat sprijinul autorităților locale ale comunei Vetrișoaia. Primarul comunei a acționat prompt, trimițând la fața locului două utilaje de deszăpezire, cu ajutorul cărora s-a reușit scoaterea din nămeți a mijloacelor de transport, pasagerii putând astfel să-și continue călătoria.

Pe drumul care leagă Albița de Huși, colegii noștri au observat un autoturism care, din cauza carosabilului înghețat, a derapat și s-a răsturnat într-un șanț. Lângă el era un bărbat, împreună cu fiul acestuia, în vârstă de 6 ani. Pentru că polițiștii de frontieră nu au reușit repunerea pe carosabil a autoturismului, i-au transportat pe cei doi la o pensiune din apropiere până când își vor putea continua deplasarea în condiții de siguranță.

SPIA la raport. 170 de sancțiuni disciplinare, întocmite de la începutul anului

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a audiat raportul de activitate pentru prima jumătate a anului, prezentat de Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA). În cadrul ședinței, ministrul a fost informat despre progresele înregistrate de instituție în ultimele șase luni, precum și despre obiectivele pentru perioada următoare.

„Nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le pute”. Cum jurnaliștii de la TV8 au „născut” un #fakenews pe care nu s-au obosit „să-l ucidă chiar din fașă”

Site-ul TV8 a publicat astăzi o știre falsă, cu referire la consilierul PSRM, Maxim Moroșan, despre care scrie că ar fi fost reținut ieri la Bălți într-un dosar pentru trafic de droguri, dar după ce și-au dat seama că a fost un „fake news”, pur și simplu au șters știrea de pe site fără ca să-și recunoască greșeala și au înlocuit-o cu alta.