Dorin Recean, în discuții cu Penny Pritzker, reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei

Rolul Republicii Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei, importanța consolidării infrastructurii regionale și atragerii investițiilor în țara noastră au fost subiectele discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu reprezentantul special al Statelor Unite ale Americii pentru reconstrucția economiei Ucrainei, Penny Pritzker.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 1 aprilie 2024, 18:13   17
Dorin Recean

Șeful Executivului a apreciat sprijinul oferit ucrainenilor de către partea americană, menționând că acesta reprezintă o investiție în securitatea întregului continent european. Totodată, premierul a accentuat disponibilitatea Republici Moldova de a fi parte la reconstrucția Ucrainei, prin realizarea unor proiecte care vor aduce beneficii atât cetățenilor Ucrainei, cât și celor din Republica Moldova. 

Punem accent pe realizarea proiectelor de îmbunătățire a infrastructurii și proceselor logistice, dar și a celor din domeniul energetic. În același timp, dezvoltăm infrastructura de afaceri pentru a atrage cât mai multe proiecte investiționale, orientate inclusiv spre piața și necesitățile Ucrainei", a spus premierul Dorin Recean.

În context, prim-ministrul s-a referit la oportunitățile oferite de țara noastră antreprenorilor și la  domeniile de perspectivă, în care ei își pot dezvolta cu succes afacerile. Printre acestea se numără sectorul energetic, cu accent pe energia verde, farmaceutica, tehnologiile informaționale, electronica și industria automotive. 

La rândul său, reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei, Penny Pritzker, a subliniat că Statele Unite ale Americii vor rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova în eforturile de modernizare a țării, îmbunătățirea conectivității, atragerea investițiilor și realizarea agendei europene.

Lilian Carp despre crearea blocului „Victoria”: „Șor, nemijlocit, întreprinde acțiuni de destabilizare a R. Moldova în interesul Federației Ruse”

Din punct de vedere politic, crearea blocului de opoziție „Victoria” la Moscova este o trădare de patrie. O spune președintele comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp. Potrivit deputatului PAS, reprezentanții grupului Șor acționează vădit în interesul Federației Ruse, iar Procuratura urmează să se pronunțe tranșant dacă aceste acțiuni cad sub incidența articolului 337 din Codul Penal: trădare de patrie, notează IPN.