Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a decis! Marina Tauber liberă să zboare la Forumul Femeilor Euroasiatice, la Sankt - Petersburg

Marina Tauber are undă verde să participe la Forumul Femeilor Euroasiatice, organizat de Consiliul Federației Ruse, la Sankt - Petersburg. Asta după ce Judecătoria Buiucani i-a permis deputatei, cercetată penal în dosarul finanțării ilegale a fostului partid Șor, să părăsească țara pe o perioadă scurtă de timp.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 16 septembrie 2024, 17:20   133
MT

În cadrul ședinței de astăzi, Tauber a declarat că a primit invitația de a participa la forum cu mult înainte ca instanța să îi interzică să părăsească țara timp de 60 de zile. În plus, ea a menționat că la forum vor participa reprezentanți ai țărilor CSI, care se vor reuni pentru a discuta probleme importante. 

Potrivit procurorilor, motivul invocat nu este suficient de important pentru a ridica interdicția de călătorie. Totodată, magistrații însă au admis cererea avocaților lui Tauber și i-a permis acesteia să părăsească țara între 16 și 20 septembrie. 

Amintim că la data de 12 august, Judecătoria Chișinău i-a interzis Marinei Tauber să părăsească țara timp de 60 de zile, la solicitarea Procuraturii Anticorupție. Tauber este cercetată penal pentru finanțarea ilegală a fostului partid Șor și amestec în înfăptuirea justiției, mai exact, intimidarea judecătorilor care l-au condamnat pe oligarhul fugar Ilan Șor, la 15 ani de închisoare pentru escrocherie.