Deficitul bugetar - 6,3 miliarde de lei, la sfârșit de iunie

Executarea bugetului de stat la partea de venituri a constituit 31,3 miliarde de lei, iar la capitolul cheltuielilor - 37,5 miliarde de lei. Este situația raportată de Ministerul Finanțelor pentru data de 30 iunie. Astfel, deficitul bugetar a fost de aproximativ 6,3 miliarde de lei, transmite IPN.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 18 septembrie 2024, 20:02   12
fgbh45

Potrivit Ministerului Finanțelor, sursele de acoperire a deficitului au fost finanțarea netă pozitivă din contul valorilor mobiliare de stat, emise pe piața primară, și împrumuturile debursate de către creditorii externi.

Guvernul a aprobat miercuri raportul prezentat de Ministerul Finanțelor privind executarea bugetului public național (BPN) și a componentelor sale în primul semestru al anului curent. Documentul conține rezultatele executărilor respective la câteva capitole reprezentative: venituri, cheltuieli, sold bugetar, precum și alte informații relevante.

Parlicov: „Tăierile de gaz și electricitate sunt de domeniul trecutului. Nu ne pot stinge luminile la comenzi de la Kremlin sau Tiraspol, nu ne pot opri gazul”

Republica Moldova este pregătită să cumpere energie electrică inclusiv de pe bursele internaționale, însă dacă este posibil să continue achiziția de la Centrala de la Cuciurgan (MGRES), asta se va întâmpla. Este declarația ministrului Energiei, Victor Palricov, care susține starea de incertitudine din sectorul energetic este provocată de factorii externi și indiferent de scenarii sarcina principală a statului rămâne să asigure costuri minime.