Val de numiri la Guvern! Ministerul Justiției are o secretară de stat nou, iar Agenția de Adminsitrare a Instanțelor Judecătorești - director adjunct

Ministerul Justiției va avea o nouă secretară de stat. Funcția va fi preluată de către Viorica Grecu, după ce Guvernul a aprobat numirea funcționarei. De asemenea, Dumitru Dara a devenit director adjunct al Agenției de Adminsitrare a Instanțelor Judecătorești.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 21 august 2024, 10:38   629
gov

Miniștrii au mai aprobat numirea lui Ion Vintilă în calitate de director adjunct la Agenția pentru securitate cibernetică. Vasile Șaramet va conduce Autoritatea Aeronautică Civilă, scrie Realitatea.MD.

În domeniul sănătății, au fost numiți adjuncți noi la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Este vorba despre Ion Șalaru, Vasile Guștiu și Veaceslav Guțu, director adjunct la ANSP. Oficialii exercitau și până acum funcțiile, însă numirea lor de către Guvern a fost necesară în contextul modificării legii privind angajarea în serviciul public.

Totodată, șef adjunct al Inspectoratului pentru Protecția Mediului a devenit Vasile Melnic. Noul funcționar a fost numit urmare a participării la concursul pentru ocuparea postului vacant.

Primarul de Hînceşti, cercetat pentru acapararea frauduloasă a terenurilor publice. Etapa la care se află dosarul

Primarul de Hînceşti, Alexandru Botnari, este cercetat în cadrul unui dosar privind acapararea ilegală a terenurilor publice. Dosarul a fost pornit în noiembrie 2022, conform Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Actualmente, acuzatorii așteaptă rezultatele expertizei judiciare, pentru a stabili valoarea loturilor vizate şi a estima prejudiciul cauzat.