CEC a recepționat listele de subscripție pentru înregistrarea lui Chicu și Vlah la funcția de președinte

Comisia Electorală Centrală a recepționat documentele și listele de subscripție în vederea susținerii a doi candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova la alegerile din 20 octombrie. Semnăturile vor fi verificate în decurs de cel mult 7 zile, după care se va decide asupra înregistrării candidaților în cursa electorală.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 16 septembrie 2024, 18:39   52
Chicu - Vlah

Pentru că două grupuri de inițiativă în susținerea candidaților au adus semnăturile în aceeași zi, CEC a organizat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii prealabile în buletinul de vot. Fostei guvernatoare a Găgăuziei, Irina Vlah, desemnată la funcția de președinte de către un grup de cetățeni, i-a fost rezervată poziția a cincea în buletin. Iar fostul premier Ion Chicu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”, va fi pe locul șase.

Până acum au fost înregistrați în cursa electorală ex-procurorul general Alexandr Stoianoglo, care are susținerea PSRM, și președinta Maia Sandu, susținută de PAS. În proces de verificare sunt listele cu semnături depuse de grupurile de inițiativă în susținerea liderului Partidului Politic Partidul Nistru, Renato Usatîi, și fostului premier Vasile Tarlev, desemnat de Partidul Politic „Partidul pentru Viitorul Moldovei”, pe care îl conduce.