Copil de 8 ani în comă alcoolică, la Rezina. Ar fi băut 1,2 litri de vin crezând că e compot

Un copil a ajuns la spital în comă de gradul 2, după ce ar fi consumat 1,2 litri de vin. Incidentul ar fi avut loc la data de 12 iulie curent, într-o localitatea din raionul Rezina, iar părinții micuțului ar fi încercat să ascundă de medici faptul că puștiul a consumat alcool.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 29 iulie 2024, 14:51   604
copil

Părinții au încercat să ascundă de medici, ce a consumat copilul, menționând doar că l-au găsit fără cunoștință în mijlocul ogrăzii. Medicii au simțit miros de alcool, însă mama a declarat că mirosul s-a transmis de la tatăl care l-a îmbrățișat înainte de a fi transportat la spital.

Copilul a fost externat după 5 zile în stare satisfăcătoare cu respectiva consultație al narcologului și luarea familiei la evidența asistenței sociale, iar peste o săptămână medicii au primit rezultatul alcoolemiei.

Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru PulsMedia.MD că în acest caz a fost formată o echipă multidisciplinară, din componența căreia a făcut parte un polițist, un medic, un psiholog, dar și angajați ai primărie. Familia a fost invitată la ședința comisiei unde s-a discutat cu părinți, dar și s-a luat decizia de a fi monitorizata, inclusiv să le acorde asistență psiholog etc.

„Până la urmă, Comisia a stabilit că băiatul nu cunoștea că este vin în sticlă și a crezut că este compot. Comisia a caracterizat familia modestă și pozitivă. Părinții lucrează cu ziua și s-a luat în calcul că poate s-ăi angajeze în câmpul muncii”, a precizat Bețivu.

Acesta al fi al treilea caz similar în raionul Rezina.

horosCOP - 8 septembrie 2024: Gemenii sunt ca niște detectivi recompensați

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra tuturor semnelor zodiacale, provocând reacții neașteptate și dezvăluind adevăruri ascunse. Fiecare nativ va trebui să își ascuțe instinctele și să își folosească abilitățile de deducție pentru a naviga prin această zi plină de enigme. Horoscopul zilnic poate oferi indicii valoroase pentru a descifra mesajele codate ale astrelor.