Reacția Guvernului la solicitările transportatorilor: Măsurile de reformă sunt în beneficiul pasagerilor

Deciziile Guvernului din domeniul transporturilor vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor, iar toate măsurile introduse în reforma în domeniul transportului rutier sunt în beneficiul pasagerilor. Este comentariul purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în contextul solicitării transportatorilor de implicare a Guvernului în rezolvarea problemelor care, spun ei, pun în pericol ramura de transport, transmite IPN.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 9 septembrie 2024, 18:12   80
Gov

Potrivit lui Daniel Vodă, toate măsurile introduse în reforma în domeniul transportului rutier sunt în beneficiul pasagerilor, pentru a îmbunătăți condițiile de călătorie, și anume concurența sănătoasă și mai multe opțiuni de deplasare pentru călători. El a remarcat că primăriile sunt susținute ca să ofere transport locuitorilor, inclusiv prin deschiderea și modificarea unor noi curse regulate.

„Reducem birocrația! Am spus „adio”  foii de parcurs. Fiscalizăm și digitalizăm transportul rutier: e-bilet, e-gps și e-routing. Impunem fiscalizarea procesului de emitere a biletului de călătorie, iar biletele vor fi emise sub forma bonurilor fiscale sau a documentelor electronice”. Guvernul insistă ca acest proces să fie realizat până la sfârșitul anului 2024.

Potrivit lui Daniel Vodă, deciziile luate vizează creșterea siguranței, corectitudinii și calității deplasărilor cetățenilor, obiectiv esențial pentru autorități în dialogul cu transportatorii. „Deci, sunt aceste măsuri binevenite pentru pasageri și pentru transportatorii care vor să lucreze corect? Da. Sunt aceste măsuri binevenite pentru cei care vor să lucreze după regulile vechi? Probabil nu”, a conchis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto publică o scrisoare deschisă către premierul Dorin Recean, prin care îi solicită implicarea în rezolvarea problemelor care pun în pericol ramura de transport. APOTA îi solicită premierului audiență cu transportatorii pentru a discuta și a găsi soluții. Dacă soluțiile nu vor fi găsite, transportatorii spun că ar putea intra în grevă.