NEWS ALERT

Siguranță și eficiență: Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal consolidează cooperarea interinstituțională

Șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, împreună cu directorul Serviciului Vamal, Alexandru Iacub, își propun să intensifice cooperarea interinstituțională pe domeniile de competență, în scopul securizării frontierelor și a combaterii traficului ilicit transfrontalier.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 10 septembrie 2024, 16:20   232
IGPF

Discuțiile au avut loc astăzi, 10 septembrie 2024, în cadrul unei întrevederi între echipele manageriale ale celor două instituții, fiind abordate aspecte privind perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale.

Astfel, părțile au exprimat intenția de a conlucra activ prin organizarea operațiunilor comune pe linia de prevenire, detectare și combatere a contrabandei, desfășurarea filtrelor de control pe trasee și în perimetrul punctelor de trecere a frontierei, conlucrarea în comun a echipelor mobile și canine ale ambelor autorități.

În acest sens, s-a convenit asupra încheierii unui Acord de cooperare bilaterală, care reflectă angajamentul celor două autorități în asigurarea securității și de luptă împotriva contrabandei, migrației ilegale și a altor activități infracționale care afectează securitatea națională și regională.

În semn de recunoștință și apreciere a relațiilor strânse de cooperare și a parteneriatului instituit, directorul Serviciului Vamal a conferit Medalia „Pentru cooperare” șefului IGPF, care la rândul său a înmânat distincții de apreciere conducerii SV și altor funcționari vamali.

Noi datorii pentru R.Moldova în cadrul Platformei de Parteneriat desfășurată la Chișinău: Mai împrumută 305,1 mln de euro

Republica Moldova a obținut un sprijin semnificativ în cadrul Platformei de Parteneriat pentru accelerarea modernizării țării, stimularea creșterii economice durabile, îmbunătățirea condițiilor de trai și adaptarea la schimbările climatice. În cadrul reuniunii de la Chișinău, au fost semnat, astăzi, noi acorduri de finanțare care vor sprijini investițiile în infrastructură și tranziția la economia verde și durabilă în beneficiul cetățenilor.