(VIDEO) Membrul unei organizații de tineret al unui partid politic, reținut pentru trafic de droguri în Chișinău

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu cei de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliție Buiucani, sub conducerea Procuraturii muncipiului Chișinău- oficiul Buiucani, au anihilat un grup criminal organizat, specializat în realizarea drogurilor de tip cocaină și marijuana, în capitală.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 22 octombrie 2024, 13:58   704
IGP

Grupul criminal format din 3 bărbați cu vârstele de 30, 46 și 55 de ani și o femeie de 23 de ani, originari din capitală, a fost documentat de ofițerii de investigație timp de două luni, perioadă în care au acumulat probe concludente cu privire la implicarea acestora în infracțiune.

Suplimentar, polițiștii au stabilit că unul dintre suspecți, bărbatul de 30 de ani, este activist și membru al unei organizații de tineret, gestionată de un grup criminal organizat.

La 21 octombrie 2024, oamenii legii au reținut doi dintre suspecți, în timp ce transportau o cantitate impunătoare de masă vegetală, asemanătoare marijuanei, pentru a fi distribuită consumatorilor. 

În timpul perchezițiilor efectuate în locuințele suspecților, polițiștii au ridicat 140 de grame de masă vegetală cu miros specific asemănător marijuanei, 36 de grame de praf alb asemănător cocainei, un pistol de model CZ de calibrul 9 mm păstrat necorespunzător, un cântar electronic, patru râșnițe metalice destinate fărâmițării drogurilor, un aparat artizanal pentru consumul substanțelor narcotice și mai multe pachețele pregătite pentru ambalarea substanțelor narcotice.

Totodată, oamenii legii au depistat mijloace bănești în sumă de 15 800 de euro, 3 800 de dolari și 3 000 de lei, în privința cărora există suspecția că ar fi fost obținuți în rezultatul activității ilegale de trafic de droguri.

Valoarea totală a substanțelor narcotice confiscate se ridică la aproximativ 175 000 de lei.

A fost pornită o cauză penală pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, săvârșită de un grup criminal organizat, în proporţii deosebit de mari”. Conform legislației în vigoare, suspecții riscă pedepse cu închisoarea de la 7 la 15 de ani. 

Polițiști atacați cu toporul, la Anenii Noi

Un bărbat a fost reținut, după ce a atacat cu toporul unui echipaj de poliție. Cazul a avut loc în noaptea de duminică spre luni curent, în jurul orei 01:59, în satul Gura Bîcului, din raionul Anenii Noi, susțin sursele PulsMedia.MD.