La Ministerul Afacerilor Externe au avut loc consultări bilaterale consulare moldo-israiliene

La Ministerul Afacerilor Externe au avut loc consultări bilaterale consulare moldo-israiliene. Consultările au fost conduse de către șeful direcției afaceri consulare al Ministerului Afacerilor Externe Vasile Mircos, și de către șefa biroului consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Statului Israel, Rima Dvir.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 11 aprilie 2024, 20:41   20
MAEIE

Discuțiile din cadrul consultărilor, s-au axat pe o serie de subiecte de interes reciproc, având în centrul atenției consolidarea relațiilor consulare bilaterale, identificarea mecanismelor de cooperare instituțională, dar și problema asistenței consulare oferite cetățenilor celor două țări. Totodată, au fost abordate aspectele relațiilor moldo-israeliene, provocările la adresa securității naționale a ambelor state, precum și cooperarea în domeniul protecției drepturilor cetățenilor.

Părțile au exprimat mulțumiri față de nivelul actual al relațiilor bilaterale și au convenit să continue dialogul și cooperarea în domeniul consular și în alte domenii de interes reciproc. De asemenea, s-a realizat un schimb de opinii la tema eforturilor angrenate de comunitatea internațională în revigorarea procesului de pace în Orientul Mijlociu, pe de o parte, dar și a procesului de aderare a Republicii Moldova la UE, pe de altă parte.

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.