Grecia înființează o unitate de crimă organizată „în stilul FBI” pe fondul crimelor mafiote

Grecia a creat o unitate de poliție „pe modelul FBI” pentru a combate crima organizată după o serie de asasinate comise de bande, a declarat ministrul de interne grec.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 11 octombrie 2024, 18:25   7
Grecia înființează o unitate de crimă organizată „în stilul FBI” pe fondul crimelor mafiote

„Noul serviciu” a fost lansat pentru a combate activități precum «crima organizată, drogurile, traficul de persoane, șantajul și contrabanda», a declarat marți ministrul de Interne Michalis Chrysochoidis la postul de radioul de stat Proto Programma.

„Societatea greacă are nevoie de el pentru a lupta împotriva unei forme de violență... care învârte sume economice uriașe”, a spus el.

Noua unitate, cu aproximativ 1 000 de ofițeri - supranumită „FBI-ul grec” de către Chrysochoidis - a absorbit mai multe direcții, inclusiv brigăzile de infracțiuni economice, narcotice, trafic de persoane, huliganism și crimă organizată.

Noua agenție va fi condusă de general maiorul Fotis Duitsis, în timp ce general maiorul Giorgos Tzimas va fi adjunct.

Supranumită „FBI-ul grec”, misiunea agenției va fi de a combate amenințările semnificative la adresa siguranței publice. Aceasta se va ocupa de crima organizată, corupția publică, precum și de infracțiunile federale, inclusiv terorismul și criminalitatea informatică, printre altele. Direcția va colabora îndeaproape cu alte agenții de aplicare a legii, inclusiv cu EYP, agenția de informații a Greciei.

Odată ce Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și serviciile sale vor fi finalizate, aceasta se va muta din sediul central al poliției (GADA) din centrul Atenei într-o clădire nouă.

La începutul acestui an, numărul tot mai mare de cazuri de corupție și de crime organizate l-a determinat pe ministrul grec de Interne, Michalis Chrysochoidis, să anunțe măsuri mai stricte.

În ultimii doi ani, mai mulţi mafioţi au fost ucişi în războaie de bande, iar unele dintre aceste asasinate au avut loc la lumina zilei.

În iulie, un topograf a fost ucis prin împuşcare în maşina sa, în apropierea unei străzi animate din Atena. o crimă atribuită unor litigii imobiliare pe Insula turistică Mykonos.

Anul trecut poliţia greacă a fost pusă într-o situaţie stânjenitoare după ce zeci de hulgani de la Dinamo Zagreb au traversat ţara nestingheriţi şi s-au bătut cu suporteri ai AEK Atena în capitala elenă, violenţe soldate cu un mort.

Acest omor nu a fost încă elucidat şi nici cel al lui Giorgos Karaivaz, un jurnalist specializat în afaceri ciminale, în faţa locuinţei sale, în 2021. Doi bărbaţi arestaţi cu privire la acest asasinat au fost achitaţi în iulie din lipsă de probe.

Sursa: adevărul.ro

(VIDEO) De la plivitul orezului la serialul Netflix „Casa de Papel” și Parlamentul European: „Bella Ciao” și istoria complicată a melodiei antifasciste cântată lui Viktor Orban la Strasbourg

„Acesta nu este Eurovision”, a spus președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, în timp ce încerca să pună capăt interpretării cântecului Bella Ciao de către europarlamentarii de stânga după discursul premierului maghiar Viktor Orban în timpul unei dezbateri de miercuri.