Nouă plecare a unui magistrat din sistemul judecătoresc din R.Moldova. Cererea de demisie – acceptată de membrii CSM

Judecătorul Tatiana Vasilică, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, părăsește sistemul justiției. Cererea de demisie din funcție a fost acceptată joi, 10 octombrie, de membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 10 octombrie 2024, 12:14   285
TV

Cu zece voturi pro, zero împotrivă, plenul CSM a adoptat hotârea.

Amintim că în ianurie 2024, magistrata Tatiana Vasilică de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a fost suspendată din funcție pe o perioadă de un an, din motive personale, în baza cererii de suspendare din funcție.

Tatiana Vasilică are o activitatea juridică de peste 20 de ani. Începând din anul 2001 până în anul 2005 a activat în calitate de grefier la Judecătoria Botanica, municipiul Chișinău.

Până în anul 2011 Tatiana Vasilică a activat ca referent al judecătorului Colegiului civil și de contencios administativ al Curții Supreme de Justiție, iar ulterior a fost transferată în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

În 2012 a fost angajată, prin transfer, la Curtea de Apel Chișinău în funcția de specialist principal, șef al serviciului grefieri pe dosare civile și șef al Secției Civile a Direcției de evidență și documentare procesuală, iar în anul 2014 – numită, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Rîșcani, municipiul Chișinău.

Guvernul SUA și PNUD susțin transformarea digitală a sistemului penitenciar din R. Moldova

Guvernul SUA și PNUD vor susține Ministerul Justiției și instituțiile din subordine – Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Inspectoratul Național de Probațiune (INP) – să digitalizeze sistemul de gestionare a dosarelor deținuților și să asigure interoperabilitatea acestuia cu alte sisteme informaționale ale instituțiilor din sectorul de justiție și sănătate.