(VIDEO) Român condamnat la şapte ani de închisoare în Italia pentru trafic de persoane și urmărit internațional, prins la Craiova

Polițiștii doljeni au prins un bărbat dat în urmărire internațională, după ce a fost condamnat la șapte ani de închisoare, în Italia. Acesta a fost judecat pentru trafic de persoane, fiind acuzat că a făcut parte dintr-o grupare care ar fi exploatat minori pentru a săvârşi furturi, relatează Gazeta de Sud.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 11 octombrie 2024, 19:45   27
(VIDEO) Român condamnat la şapte ani de închisoare în Italia pentru trafic de persoane și urmărit internațional, prins la Craiova

Vineri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat, în Craiova, o acţiune pe linia persoanelor urmărite.

În acest context a fost prins un bărbat de 48 de ani, din localitate, urmărit la nivel internaţional.  „Faţă de acesta, autorităţile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea pe teritoriul acestui stat a infracţiunilor de trafic de persoane, participarea la o organizaţie criminală şi furturi organizate, fiind condamnat la pedeapsa de 7 ani de închisoare”. 

De asemenea, polițiștii au precizat faptul că, în scopul obținerii unui profit necuvenit, împreună cu alți coautori, ar fi exploatat minori pentru a săvârși furturi, fiind folosite inclusiv violența și amenințările. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore. Bărbatul urmează să fie prezentat Curţii de Apel Craiova pentru emiterea mandatului de arestare.

Sursa: libertatea.ro

Avertismentul fostului ambasador al Rusiei în SUA: „O catastrofă nucleară globală ar afecta pe toată lumea"

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a oferit un interviu pentru Newsweek în care a creionat un tablou sumbru al relațiilor dintre SUA și Rusia, în măsura în care acestea au devenit tot mai tensionate pe fondul războiului din Ucraina. Acesta a avertizat asupra unei posibile escaladări nucleare catastrofale din cauza sprijinului american pentru Kiev.