Asasinatul din sectorul Rîșcani. IGP nu confirmă declarațiile lui Usatîi

Poliția Națională nu confirmă declarațiile făcute de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatăi, care a anunțat în aceast ăseară că oamenii legii l-ar fi găsit pe autorul omorului la comandă care l-a vizat pe interlopul turc Izzet Eren, liderul grupării criminale Tottenham Turks, la o terasa din Chișinău.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 16 iulie 2024, 22:48   853
IGP

Potrivit lui Usatîi, polițiștilor le-ar fi reușit să depisteze magazinul din care acesta și-a cumpărat bicicleta electrică.  Doar că, killerul a părăsit teritoriul țării în aceeași zi cu microbuzul Chișinău-Iași și acum, cel mai probabil, este la baștină.

Solicitată telefonic, Diana Fetco, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru PulsMedia.MD că nu confirmă cele declarate de Usatăi.

„Poliția investighează acest caz exact din momentul comiterii infracțiunii. Sunt o serie de investigații și acțiuni operative care sunt în desfășurare. Nu confirm asemenea informații”, a declarat Fetco.

De altă parte, surse apropiate anchetei, dar care au solicitat să le fie păstrat anonimatul au menționat că dosarul cu privire la omorul la comandă se află deja în gestiunea procurorilor și a ofițerilor de investigații de la INI.

Aceleași surse menționează că, cele declarate de Renato Usatîi, cu referire la asasinul interlopului turc din sectorul Rîșcani, este una dintre cele aproximativ 14-15 versiuni existente în legătură cu acest caz.

Totodată, s-a stabilit că cel puțin 13 biciclete similare cu cea cu care s-a deplasat killerul, au fost vândute de magazinele din Chișinău, cu trei zile înainte de comiterea crimei.

Amintim că săptămâna trecută IGP a anunțat că poliția a întreprins și continuă toate măsurile ce țin de competența instituției pentru a descoperi crima. Au fost efectuate percheziții și descinderi în 56 de hoteluri, 49 de construcții și case abandonate, 24 de centre comerciale, 4 gări auto, 5 piețe, 5 centre de plasament, 10 parcuri, 15 cooperative și garaje, iar peste 700 de persoane au fost verificate.

La moment doi suspecți, complici la comiterea crimei, sunt reținuți și, conform informațiilor, se conturează participarea acestora la activitatea criminală cel puțin ca și complici.

EXCLUSIV (VIDEO) Momentul în care este asasinat Izzet Eren, liderul grupării criminale Tottenham Turks, la o terasa din Chișinău

UPDATE (SURSE) Omorul la comandă din sectorul Rîșcani. Unul dintre suspecți ar fi stat într-o celulă la P-13 cu victima

 EXCLUSIV (FOTO) Cine este bărbatul împușcat în Chișinău. Liderul bandei Tottenham Turks din Londra, evadat dintr-o pușcărie din Turcia

Omorul la comandă al liderului grupării Tottenham Turks din Londra. IGP vine cu detalii

FOTO 18+// (SURSE) Noi detalii despre kilerul cu trotinetă. Victima împușcată mortal la terasa Coffe Point

NEWS ALERT // Kiler pe trotinetă în Chișinău. A împușcat mortal un cetățean străin