Judecătoria Hîncești are un nou președinte interimar

CSM a desemnat-o pe judecătoarea Corina Albu de la Judecătoria Hîncești, pentru exercitarea interimatului funcției de președinte al Judecătoriei Hîncești, începând cu 9 septembrie 2024 până la completarea funcției în modul stabilit de lege. Hotărârea a fost aprobată de membrii Consiliului, cu 8 voturi.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 9 septembrie 2024, 11:29   291
jud

„La sfârșitul săptămânii trecute a fost publicat decretul conform căruia, Victor Olărescu a fost numit în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Dumnealui deține funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Hîncești, totdată, până la etapa respectivă, funcția de vicepreședinte interimar al Judecătoriei Hîncești a fost exercitată de Corina Albu, fiind antrenată în toate procesele care țin de activitatea administrativă a instanței. Judecătoria Hîncești este instanță model pilot, trece printr-o procedură de comasare și urmează să fie alipită la Judecătoria Hîncești, sediul Leova. Totodată, exercitarea interimatului funcției respective a expirat la sfârșitul săptămânii trecute, când a fost demis decretul prin care Victor Olărescu a fost numit în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Astfel, deja dumnealui ar trebui să exercite administrarea instanței de judecată, dar la moment este în concediu medical și în condițiile respective, oricum urmează să fie numit un președinte, care să administreze treburile curente ale instanței de judecată, scrie Unimedia.INFO.

Luând în considerație faptul că Victor Olărescu nu a fost antrenat în tot ceea ce privește administrarea Judecătoriei Hîncești și în proiectele care au demarat la instanța respectivă, intervine necesitatea desemnării unui preșdinte interimar la instanță, care să continue procesul respectiv. Domnului Olărescu din mandatul de vicepreședinte al instanței i-au rămas mai puțin de 30 de zile și nu va reuși nici să se încadreze în toate procesele respective, nu că să mai avanseze cu ele. La sfârșitul săptămânii trecute am remis de urgență, în adresa Judecătoriei Hîncești, pentru informarea tuturor judecătorilor instanței acest fapt și dacă sunt doritori pentru a fi desemnați în funcția respectivă, să-și dea acordul. Până astăzi, în adresa CSM a parvenit cerere de la Corina Albu, care a și administrat până la moment instanța respectivă. De aceea, propunerea este să fie desemnată dumneaei”, a menționat președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman.

Cu 8 voturi pro, decizia privind desemnarea magistratei Corina Albu în funcția de președinte interimar al Judecătoriei Hîncești a fost aprobată.

Judecătorul Alexei Paniș, candidat la CSM, nu a promovat evaluarea reluată

Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Alexei Paniș, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. Decizia a fost transmisă astăzi candidatului și CSM, instituția responsabilă de organizarea concursului.

Primarul de Hînceşti, cercetat pentru acapararea frauduloasă a terenurilor publice. Etapa la care se află dosarul

Primarul de Hînceşti, Alexandru Botnari, este cercetat în cadrul unui dosar privind acapararea ilegală a terenurilor publice. Dosarul a fost pornit în noiembrie 2022, conform Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale. Actualmente, acuzatorii așteaptă rezultatele expertizei judiciare, pentru a stabili valoarea loturilor vizate şi a estima prejudiciul cauzat.