Cristina Gherasimov a discutat cu Christian Danielsson, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Europene de la Stockholm

Sprijinul Suediei pentru parcursul european al țării noastre și relațiile moldo-suedeze în domeniile strategice pentru aderarea la Uniunea Europeană au fost subiectele-cheie abordate în cadrul întrevederii viceprim-ministrei Cristina Gherasimov cu Christian Danielsson, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Afacerilor Europene de la Stockholm.

publicat de Anatol Chirilov
joi, 25 aprilie 2024, 10:55   11
UE

Împreună cu deputata Ina Coseru, președinta Comisiei parlamentare pentru Politică Externă și Integrare Europeană, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a evidențiat prioritățile Guvernului pentru realizarea agendei europene și pașii efectuați la această etapă. Totodată, a fost reiterată hotărârea autorităților de a asigura, prin aderarea la spațiul european, un parcurs de pace și de dezvoltare pentru Republica Moldova și cetățenii săi.

De asemenea, oficiala a exprimat recunoștință pentru sprijinul multilateral acordat Republicii Moldova de partea suedeză, subliniind că acesta contribuie la  transformările democratice, sociale și economice din țară.

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.