Caz ieșit din comun în stânga Nistrului. Un individ se prefăcea femeie pe internet și cerea minorelor fotografii intime, apoi le șantaja

Un bărbat și-a făcut cont cu identitate falsă pe rețeaua de socializare rusească Vkontakte. Individul discuta cu două minore din stânga Nistrului și le cerea fotografii în ipostaze intime.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 2 iulie 2024, 11:54   314
online

Fetele au 12 și 13 ani, iar conversațiile au durat din toamna anului 2020 până în primăvara anului 2021. După ce a intrat în posesia imaginilor, bănuitul a început să șantajeze copilele, cerând de la ele alte acțiuni care aveau caracter sexual și amenințând că în caz contrar va publica fotografiile, scrie Realitatea.MD.

Conform autorităților separatiste, mama uneia dintre copile a aflat despre cele întâmplate, după ce a observat că fiica ei are stări depresive. Ulterior, femeia a apelat la forțele de ordine.

Investigațiile au fost coordonate de așa-numiții ofițeri de securitate transnistreni. Aceștia au stabilit că autorul schemei de șantaj este un bărbat de 43 de ani din Bender, care se afla în afara Transnistriei. La revenire, pe 24 martie 2024, el a fost reținut.

Actualmente, individul se află în arest. Acesta riscă să petreacă până la șase ani după gratii.