(VIDEO) Răspunsul lui Dorin Recean „luat peste picior” de Burlacu: „Nu ai bani de pâine? Mănâncă aer! Nu ai bani de carne? Ține post!”

Vicepreședintele PLDM, Sergiu Burlacu, a venit cu o reacție la răspunsul premierului Dorin Recean, care i-a recomandat unei femei, după ce aceasta s-a plâns că au fost majorate considerabil contractele pentru studii, ca nepotul ei să... învețe mai bine, pentru a accede la buget.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 6 septembrie 2024, 17:37   1004
DR

„Dragi moldoveni, se pare că, pentru acest guvern, soluția la problemele oamenilor este mai simplă decât am fi crezut. Nu ai bani să plătești pentru studiile copilului? Învață mai bine! Nu ai bani de pâine? Mănâncă aer! Nu ai bani de carne? Ține post!

Așa cum vedem în această secvență video, o doamnă a întrebat, pe bună dreptate, de ce taxa de studii pentru nepotul ei a crescut brusc de la 7.000 la 11.000 de lei într-un singur an. O întrebare simplă, dar extrem de dureroasă pentru mulți dintre noi. Răspunsul premierului Dorin Recean a fost unul de-a dreptul halucinant. În loc să vină cu explicații clare și coerente, i-a recomandat tânărului să... învețe mai bine, pentru a accede la buget.

Cum ar spune guvernul PAS: nu contează că abia ai bani să îți plătești facturile, trebuie doar să „te străduiești” mai mult!

Așa stau lucrurile într-o țară condusă de oameni care își permit să ignore realitatea.

Când Dorin Recean, cu un salariu de peste 75.000 de lei pe lună și afaceri bine puse la punct, vorbește despre sacrificiile profesorilor și îți spune că nu îți permiți contractul de studii pentru copil pentru că nu ești suficient de „strălucitor”, începi să realizezi cât de ruptă de realitate este această guvernare.

Maia Sandu și gruparea ei au reușit să ne demonstreze, încă o dată, că pentru ei, problemele oamenilor sunt doar niște detalii nesemnificative.

În 2021, ni se spunea că datoria de stat este „un pericol iminent” și că trebuie gestionată cu prudență. Astăzi, aceeași echipă ne explică cum creșterile de taxe, prețuri și tarife sunt, de fapt, pentru binele nostru!

Ei bine, dacă binele nostru înseamnă să fim îndemnați să ne „străduim mai mult”, să ne învățăm copiii să „învețe mai bine” și să ne rugăm să „supraviețuim iernii”, atunci putem spune că acest guvern și-a făcut treaba... pentru ei înșiși, nu pentru noi”

Viitorul european al R. Moldova, discutat în cadrul Congresului Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali

Peste 50 de aleși locali din toată țara au participat la cel de-al doilea Congres Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali, care s-a desfășurat sâmbătă la Chișinău. Aceștia au discutat despre consolidarea capacităților tinerilor lideri locali și rolul lor în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. La eveniment a participat și Prim-ministrul R.Moldova, D. Recean, care a salutat inițiativa tinerilor de a se implica activ în procesele decizionale la nivel local și național.