A fost efectuat un studiu de fezabilitate care a analizat cele mai eficiente modalități de modernizare a Întreprinderii „Bacul Molovata”

Un studiu de fezabilitate care analizează cele mai eficiente modalități de modernizare a Întreprinderii „Bacul Molovata” a fost efectuat, cu sprijinul financiar al Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 13 martie 2023, 21:45   6
Bacul Molovata

Studiul a fost prezentat pe 6 martie, în cadrul unei vizite în teritoriu la care au participat Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks și Andrea Cuzyova, Reprezentanta rezidentă interimară PNUD în Republica Moldova. 

Echipamentul de care dispune întreprinderea „Bacul Molovata” datează din anii ’70. El este într-o stare tehnică nesatisfăcătoare, iar navigarea vizuală în locul celei radar reduce activitățile în sezonul rece. Navigarea pe timp de noapte nu este permisă, iar iarna, când zilele sunt scurte, numărul de rute este limitat. 

Studiul de fezabilitate include inventarierea echipamentului actual din gestiunea întreprinderii, precum și o analiză a infrastructurii, inclusiv a fluxului de mărfuri și pasageri. Întreprinderea „Bacul Molovata” efectuează circa 2500 de rute anual, transportând 125-135 mii tone de mărfuri și în jur de 120-130 mii de pasageri. 

Studiul conține recomandări referitoare la renovarea infrastructurii debarcaderului, barjei și a remorcherului, inclusiv posibilitatea construirii unui avanport pe uscat pentru deservirea echipamentului plutitor. 

Au fost analizate mai multe soluții viabile, care să permită întreprinderii „Bacul Molovata” să aibă în gestiune nu doar infrastructura, dar și ambarcațiuni moderne, iar transportarea pasagerilor și a mărfurilor să fie realizată la standarde internaționale și în confort maxim. 

horosCOP - May 09, 2024: Racii se confruntă cu un val de dezinformare

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra destinului fiecărui semn zodiacal. În timp ce arhetipurile astrale se aliniază, fiecare nativ este chemat să-și asume rolul în acest scenariu cosmic. Ce secrete vor dezvălui horoscoapele de astăzi? Descoperiți indiciile ascunse în stele și pregătiți-vă pentru o zi de investigații personale.