Copil de 6 ani, grav accidentat de un tractor, la Șoldănești. A fost adus de urgență la un spital din Chișinău

Un copil a fost transportat la un spital din capitală, după ce a fost accidentat de un tractor. Accidentul a avut loc în această după-amiază pe o stradă din localitatea Olișcani, din raionul Șoldănești, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 9 februarie 2024, 15:39   573
poză simbol

Potrivit surselor apropiate anchetei, victima s-a dovedit a fi un copil de 6 ani care se deplasa pe acostament, când într-o curbă a fost accidentat cu remorca unui tractor.

Tractoristul a plecat de la fața locului, iar copilul a fost găsit pe stradă plângând de către un alt copil, care și-a sesizat rudele, iar aceștia au anunțat poliția și au solicitat intervenția unui ehipaj medical.

Ulterior la fața locului a revenit și tractoristul, după ce a aflat de la oamenii din localitatea despre incident, dar declară că nu l-ar fi observat. Acesta a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că bărbatul de 63 de ani nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

În urma accidentului, copilul s-a ales cu mai multe trauamtisme, printre care o fractură deschisă a gambei drepte. Băiatul a fost preluat de un echipaj medical și a fost transportat de urgență la Centrul Mamei și Copilului din capitală.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.

Amintim că ieri un alt copil, o fetiță de 12 ani, a ajuns la spital, după ce a fost accidentată de un automobil în localitatea Cazaclia, din raionul Ceadîr-Lunga. Pe parcursul zilei de ieri au fost înregistrate șase accidente, care s-au soldat cu nouă persoane rănite.

Copilă de 12 ani, spulberată de un automobil, la Ceadîr-Lunga

Totodată, este de menționat că IGP a anunțat astăzi că în perioada 12 - 24 februarie, polițiștii vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități, care au scopul reducerii numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

Atenție, șoferi! INSP anunță lansarea operațiunii „Pietonul”

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Poliția Națională, pe parcursul lunii ianuarie, pe teritoriul țării au fost înregistrate 52 de accidente cu implicarea pietonilor. În consecință 11 persoane au decedat, iar altele 42 au fost traumatizate.

(VIDEO) Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, reținuți în F.Rusă și extrădați în R.Moldova

Doi moldoveni, aflați în căutare internațională, au fost reținuți în Federația Rusă și extrădați în Republica Moldova. Unul dintre ei, cu vârsta de 48 de ani, din Chișinău, era anunțat în căutare națională și internațională din anul 2022 și condamnat la 13 ani de închisoare pentru vătămarea intenționată gravă a integrităţii corporale care a provocat decesul victimei.