Copil de 6 ani, grav accidentat de un tractor, la Șoldănești. A fost adus de urgență la un spital din Chișinău

Un copil a fost transportat la un spital din capitală, după ce a fost accidentat de un tractor. Accidentul a avut loc în această după-amiază pe o stradă din localitatea Olișcani, din raionul Șoldănești, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 9 februarie 2024, 15:39   658
poză simbol

Potrivit surselor apropiate anchetei, victima s-a dovedit a fi un copil de 6 ani care se deplasa pe acostament, când într-o curbă a fost accidentat cu remorca unui tractor.

Tractoristul a plecat de la fața locului, iar copilul a fost găsit pe stradă plângând de către un alt copil, care și-a sesizat rudele, iar aceștia au anunțat poliția și au solicitat intervenția unui ehipaj medical.

Ulterior la fața locului a revenit și tractoristul, după ce a aflat de la oamenii din localitatea despre incident, dar declară că nu l-ar fi observat. Acesta a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatele au arătat că bărbatul de 63 de ani nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

În urma accidentului, copilul s-a ales cu mai multe trauamtisme, printre care o fractură deschisă a gambei drepte. Băiatul a fost preluat de un echipaj medical și a fost transportat de urgență la Centrul Mamei și Copilului din capitală.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele.

Amintim că ieri un alt copil, o fetiță de 12 ani, a ajuns la spital, după ce a fost accidentată de un automobil în localitatea Cazaclia, din raionul Ceadîr-Lunga. Pe parcursul zilei de ieri au fost înregistrate șase accidente, care s-au soldat cu nouă persoane rănite.

Copilă de 12 ani, spulberată de un automobil, la Ceadîr-Lunga

Totodată, este de menționat că IGP a anunțat astăzi că în perioada 12 - 24 februarie, polițiștii vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități, care au scopul reducerii numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor.

Atenție, șoferi! INSP anunță lansarea operațiunii „Pietonul”

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Poliția Națională, pe parcursul lunii ianuarie, pe teritoriul țării au fost înregistrate 52 de accidente cu implicarea pietonilor. În consecință 11 persoane au decedat, iar altele 42 au fost traumatizate.

(VIDEO) Scandalul cu implicarea fratelui procurorului Lilian Cociu. IGP: A fost concediat și lipsit de legitimația de serviciu

Ofițerul Din cadrul Direcției Investigarea Fraudelor Economice a INI, Alexandru Cociu, tot el fiind și fratele procurorului Lilian Cociu, care s-a dat în spectacol în fața agenților de patrulare la Aeroportul Internațional Chișinău, în seara zilei de 24 Iulie curent, a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special, fiindu-i ridicată legitimația de serviciu.