(VIDEO) Noi detalii despre reținerea unui șef din cadrul IGPF, proaspăt avansat de Rosian Vasiloi

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest sub conducerea Procuraturii raionului Hâncești și cu suportul Direcției securitate internă a IGPF și sprijinul informațional al Direcţiei regionale Centru a IGM, au destructurat un grup infracțional specializat pe organizarea migrației ilegale, se menționează într-un comunicat al IGPF

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 31 mai 2023, 14:11   3028
IGPF

Potrivit comunicatului, cauza penală a fost pornită acum două săptămâni, după ce s-a stabilit că un grup de persoane, format din cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova, au creat o schemă de migrație ilegală a cetățenilor ucraineni spre spațiul Uniunii Europene.

„Potrivit schemei infracționale, Republica Moldova era folosită ca zonă de tranzit, iar membrii grupării organizau transportarea, intrarea și șederea cetățenilor ucraineni în statele membre ale Uniunii Europene. Din declarațiile a două victime, cetățeni ucraineni, pentru care a fost organizată migrația ilegală, s-a stabilit că aceștia ar fi achitat sume de 5700 de dolari și, respectiv, 6600 de dolari”, precizează instituția.

IGPF anunță că în urma operațiunii au fost reținuți patru membri ai grupului criminal organizat unul dintre ei fiind un angajat al Poliției de Frontieră.

Deși IGPF nu precizează funcția și nici numele angajatului IGPF, reținut în această schemă, amintim că potrivit surselor noastre ar fi vorba despre Serghei Ostafii, șeful Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei, din cadrul Direcției SUD a IGPF, care acum aproape 2 luni a fost avansat de către conducerea IGPF în gradul special de comisar principal.

(SURSE) Șef IGPF, proaspăt avansat în grad de Rosian Vasiloi, reținut pentru 72 de ore