(SURSE) Șef IGPF, proaspăt avansat în grad de Rosian Vasiloi, reținut pentru 72 de ore

Un șef din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost reținut de procurori fiind suspectat de implicare într-un dosar de migrație ilegală, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 31 mai 2023, 13:35   4524
Ostafii

Potrivit surselor ar fi vorba despre Serghei Ostafii, șeful Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei, din cadrul Direcției SUD a IGPF.

Acesta ar fi fost încătușat ieri-seara de către procurorii din cadrul Procuraturii Ungheni, în comun cu ofițerii de investigații din cadrul Direcției Regionale Vest a IGPF fiind suspectat că ar fi implicat într-un dosar pornit pentru organizarea migrației ilegale a unor refugiați din Ucraina, contra unor sume de bani.

Ostafii ar fi fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul de la IP Comrat.

Raisa Novițchi, ofițerul de presă al IGPF, nu a răspuns la apelurile insistente ale reporterilor Puls Media pentru a confirma sau infirma informația.

(VIDEO) Noi detalii despre reținerea unui șef din cadrul IGPF, proaspăt avansat de Rosian Vasiloi

Aici este de menționat că la data de 21 Aprilie curent, Ostafii a fost avansat în gradul special de comisar principal, prin ordinul IGPF cu Nr.281.

(SURSE) Șef IGPF reținut pentru 72 de ore într-un dosar de migrație ilegală.

Sursele noastre mai menționează că anterior, când Ostafii activa în calitate de șef adjunct al SPF Briceni, în anul 2018 ar fi accesat baza de date a IGPF și identifica în zona de frontieră mașinile cu numere străine la care termenul de ședere era expirat, iar ulterior îi impunea pe proprietarii automobilelor să-i  achite sume între 500 și 800 de Euro. Pe cazul dat ar fi fost inițiată o anchetă de serviciu, însîă într-un final aceasta ar fi fost mușamalizat la indicația șefului IGPF.