Doi judocani din R.Moldova în top 7 la Grand Slam-ul de la Paris

Judocanii Mihail Latîșev și Adil Osmanov au intrat în top 7 la Grand Slam-ul de la Paris. Anunțul a fost făcut de Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova, pe 4 februarie.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 4 februarie 2024, 17:24   31
Latîșev

Mihail Latîșev a ocupat locul 5 la Grand Slam-ul de la Paris. El i-a învins pe chilianul Jorge Perez, ucraineanul Mihailo Svidrak, germanul Timo Cavelius și kazahul Abylaikhan Zhubanazar. În meciul pentru medalia de bronz a categoriei de greutate 81 kg, el a cedat în fața canadianului Francois Gauthier Drapeau.

La 73 kg, Adil Osmanov a repurtat 4 victorii, cu portughezul Thelmo Gomes, americanul Jack Yonezuka, spaniolul Jorge Cano Garcia și mongolul Erdenebayar Batzaya. A fost învins de georgianul Giorgi Chikhelidze și kosovarul Akil Gjakova, care au urcat pe podium. Adil s-a clasat pe locul 7.

În 2023, judocanul moldovean Mihail Latîșev a cucerit medalia de bronz la Grand Prix-ul Portugaliei. Latîșev a obținut 4 victorii în categoria de greutate 81 kg, cu francezul Arnaud Aregba, portughezul Joao Fernando, olandezul Frank De Wit și israelianul Sagi Muki. Înainte de aceasta, în 2022, Latîșev a cucerit medalia de aur la Cupa Europei de tineret. Tot în 2022, judocanul Mihail Latîșev a devenit campion mondial de tineret. Sportivul a obținut 5 victorii în categoria de greutate 81 kg, în Ecuador.

În 2023, Adil Osmanov au cucerit medalia de bronz la Grand Prix-ul Austriei. Osmanov a ajuns până în semifinale unde a cedat azerului Rashid Mammadalyev. În același an, Osmanov a obținut medalia de argint la Open-ul European de la Varșovia.