Guvernul a aprobat cuantumul premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Olimpice și Paralimpice din vară

Guvernul va oferi 3 milioane de lei sportivilor care vor obține medalia de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice din această vară. Cei care se vor clasa pe locul II și III vor primi câte 2,6 și, respectiv, 2 milioane de lei.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 3 aprilie 2024, 11:31   11
GOV

Totodată, proiectul aprobat de Guvern prevede că sportivii care se vor clasa pe locurile IV și V vor fi remunerați cu 600 de mii de lei. Pentru locul VI, premiul va fi de 400 de mii de lei, iar participanții care vor ocupa locurile VII și VIII vor primi câte 300 de mii de lei și, respectiv, 200 de mii de lei. 

De asemenea, premii vor fi acordate antrenorilor care au pregătit sportivii în ultimii 4 ani și personalului medical care a acordat asistență medicală și kinetoterapeutică timp de 4 ani, până la desfășurarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

În perioada 26 iulie - 11 august, anul curent, la Paris, Franța, se va desfășura ediția a XXXIII-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediția a XVII-a a Jocurilor Paralimpice. Pentru ediția curentă a Jocurilor Olimpice sunt calificați șapte sportivi din Republica Moldova și se preconizează calificarea a încă 13 sportivi.